Bogdanu Dikliću nagrada za životno delo na „Nušićevim danima“

18.05.2022

13:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Svečano otvaranje festivala zakazano je za 20. maj

Bogdanu Dikliću nagrada za životno delo na „Nušićevim danima“
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Žiri za dodelu Nušićeve nagrade za životno delo glumcu-komičaru koga čine Miroslav Radonjić, teatrolog i direktor Sterijinog pozorja, dramski umetnici Gordana Đurđević Dimić i Nebojša Dugalić, doneo je odluku da ova nagrada na 39. Pozorišnom festivalu "Nušićevi dani" bude uručena istaknutom dramskom umetniku Bogdanu Dikliću.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Svečano otvaranje festivala zakazano je za 20. maj, a u konkurenciji za nagrade su predstave pet pozorišta iz Srbije, prenosi RTS.

Publici će se predstaviti: Novosadsko pozorište "Ujvideki Szinhaz", Narodno pozorište Subotica, Atelje 212, Narodno pozorište Beograd i Beogradsko dramsko pozorište.

Predstava "Izbiračica" Promo/Narodno pozorište Subotica/Festival Nušićevi dani
 

Na završnoj večeri festivala biće dodeljene nagrade glumcu komičaru, Nušićeva nagrada za najbolju predstavu u celini na osnovu odluke žirija, Nušićeva nagrada za najbolju predstavu u celini na osnovu glasova publike i nagrada "Milosav Buca Mirković" za najuspešnije glumačko ostvarenje na festivalu.

Wikipedia
 

Pored pozorišnih predstava biće priređene pozorišne radionice, izložbe slika, program "Nušić, selu u pohode", promocije knjiga, a u improvizovanoj kafani "Dardaneli" nakon svake predstave organizovaće se razgovor sa glumcima i rediteljima.

Festival "Nušićevi dani" u Smederevu traje do 26. maja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike