Bogdanu Dikliću pripala Specijalna Zlatna antena

03.10.2021

09:54

0

11. međunarodni Festival drama serija FEDIS, počinje sutra kada se u Galeriji opštine Vračar, održava obeležavanje četiri decenije od premijernog prikazivanja legendarne TV serije "Vruć vetar" u režiji Aleksandra Đorđevića

Bogdanu Dikliću pripala Specijalna Zlatna antena
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Nagrada Zlatna antena za sveukupan doprinos televizijskoj produkciji u Srbiji i regionu, ove godine biće dodeljena legendarnom glumcu Bogdanu Dikliću.

Bogdan Diklić odigrao je tokom bogate karijere više od 40 uloga u domaćim TV serijama, a šira publika, pre svih, pamti legendarne role Boce Čombeta u seriji "Grlom u jagode", Ernesta u "Balkan ekspesu", Svetislava Batu Anđelića u "Otvorenim vratima", Generala Paligorića u "Čizmašima", Obrada Savkovića u "Senkama nad Balkanom", kao i aktuelnu Lazara Maraša u "Južnom vetru".

ATAImages/ Antonio Ahel
Bogdan Diklić

Nagradu Zlatna antena za sveukupan doprinos do sada su dobili: Siniša Pavić, Bata Živojinović, Milan Lane Gutović, Gordan Mihić, Miki Manojlović, Zdravko Šotra, Seka Sablić, Mira Banjac, a prošle godine otišla je u ruke Svetlani Ceci Bojković.

11. međunarodni Festival drama serija FEDIS, počinje sutra kada se u Galeriji opštine Vračar, održava obeležavanje četiri decenije od premijernog prikazivanja legendarne TV serije "Vruć vetar" u režiji Aleksandra Đorđevića, a po scenariju Siniše i Ljiljane Pavić.

Promo / FEDIS
Film "Vruć vetar" FEDIS

U omažu čuvenoj TV seriji rekostruisaćemo neke scene iz ostvarenja sa glumcima koji su tada tumačili neke od uloga , osvrnuti se na značaj ovog ostvarenja ali se i prisetiti detalja sa snimanja i tog vremena u celini.

Na omažu „Vrućem vetru“ učestvuju akteri legendarne serije: Vesna Čipčić, Branko Cvejić, Danica Ristovski, Nađa Rodić, Nada Blam, Jelica Sretenović...

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike