A za kuma - 10 godina: Povod zločina bizarna svađa oko "Harlija"

28.06.2024

15:42

0

Autor: 24sedam

Tužilaštvo u Nišu traži da Miodrag Musić (41) bude osuđen na 10 godina zatvora

A za kuma - 10 godina: Povod zločina bizarna svađa oko "Harlija"
Copyright 24sedam/Maja Kostić

Više javno tužilaštvo u Nišu zatražilo je danas od Višeg suda da Miodrag Musić (41) bude osuđen na 10 godina zatvora zbog ubistva nožem venčanog kuma Aleksandra Dragišića (46), a da njegov otac Goran (62) kao saizvršilac dobije devetogodišnju kaznu.

Zločin se dogodio 1. marta 2023. u stanu u ulici Nikole Kopernika u kojoj su kao podstanari živeli Goran i Aleksandar. Potezanju noža i ubistvu prethodila je bizarna svađa i tuča između Miodraga i Aleksandra oko toga da li Kinezi mogu da naprave motor "Harli Dejvidson". Miodrag Musić je u završnoj reči, kao i tokom glavnog pretresa, negirao krivicu.

Ma nisam, ja bih ga kaznio

- Nisam to uradio. Mogu da budem sve, ali ne ubica. Ne znam ko je to učinio, da znam kaznio bi ga. Nikada u životu nisam napao nekog. Nisam nasilan čovek. Jesam osuđivan, jesam se bio odao tabletama i još nekim drugim stvarima, jer sam bio slab i nisam mogao da podnesem bolest i smrt mlađeg brata - istakao je Miodrag.

I njegov otac Goran je negirao je krivicu za saučesništvo u zločinu.

- Nisam ni najmanje kriv za tragični događaj. Od kada se dogodio, razmišljam da li sam nekako mogao da ga sprečim. Mnogo me je pogodilo sve. Moj život je uništen, naročito što je Aleksandar stradao od ruke mog sina - tvrdio je Goran.

Uništio je četiri života

On je kazao da nije istina, kao što je navedeno u optužnici, da se sa sinom dogovorio da ubiju kuma i da je mirno sedeo kada su se Miodrag i Aleksandar posvađali i potukli:

- Nastojao sam da ih razdvojim, a nakon što je Miodrag ubo Aleksandra pokušali smo da mu pomognemo, pozvao sam Hitnu pomoć. Zaista ne znam zbog čega moj sin laže. On je uništio četiri života - svoj, svoje ćerke i majke, i moj. Apsurd je zbog čega laže i zbog čega želi da obojica idemo na robiju.

Viši javni tužilac Lidija Simović je u završnoj reči istakla da tužilaštvo ostaje u potpunosti pri optužnici po kojoj je Miodrag okrivljen za ubistvo, a Goran za saizvršilaštvo jer je krvavi zločin mirno posmatrao sedeći na krevetu i ne čineći ništa da ga spreči.

Miodragov branilac po službenoj dužnosti, advokat Stanimir Đurić, zatražio je za njega oslobađajuću presudu, uz objašnjenje da ne postoje materijalni dokazi da je izvršio krivično delo za koje se tereti:

Gde su dokazi

- Mi imamo Goranovo svedočenje da je njegov sin kriv. Nema nikakvih drugih materijalnih dokaza. U ovakvoj situaciji, kada drugi dokazi ne postoje, drugooptuženi može da ne govori istinu, odnosno, može da laže da bi sa sebe skinuo krivicu - istakao je Đurić.

Goranov branilac po službenoj dužnosti, advokat Mihajlo Đurić, rekao je da su optužbe na račun drugookrivljenog "konstrukcija za koju nema osnova" i da ne postoji ni jedan dokaz da je kriv.

Viši sud doneo je danas odluku o produženju pritvora za Miodraga Musića, a izricanje presude za oca i sina zakazano je za 11. jul.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike