Prevarili majku Darka Šarića, pa pronađeni mrtvi: Aksentije izrešetan u kući, sumnjiva smrt Milivoja u spuškom zatvoru!

29.06.2023

08:00

0

Aksentije Ilijin i Pljevljak Milivoje Terzić ojadili Ivanku Šarić za 300.000 evra

Prevarili majku Darka Šarića, pa pronađeni mrtvi: Aksentije izrešetan u kući, sumnjiva smrt Milivoja u spuškom zatvoru!
Ubijeni Aksentije Ilijin - Copyright Printscreen/Google Maps/Facebook

Aksentije Ilijin (40), koga je crnogorsko tužilaštvo teretilo da je na prevaru od majke Darka Šarića uzeo 300.000 evra, ubijen je pre tačno šest godina u svojoj kući u Banatskom Aranđelovu. Pljevljak Milivoje Terzić (26), njegov saučesnik u varanju Ivanke Šarić, samo dva i po meseca posle hapšenja nađen je mrtav u ćeliji spuškog zatvora, a njegova smrt obavijena je velom tajne.

Beživotno telo Aksentija Ilijina 28. juna 2017. godine pronašao je komšija koji je tog jutra došao kod njega da pozajmi kosilicu. Na pragu kuće ugledao je njegovo telo bez znakova života, pa je pretpostavio da je Ilijin izrešetan tokom noći. Uplašen, otrčao je do Bojane, Aksentijeve majke, koja živi u susednoj ulici i ispričao joj šta je video. Izbezumljena žena odmah je pozvala policiju.

Aksentije Ilijin je šest godina pre nego što je ubijen sa Pljevljakom Milivojem Terzićem prevario Ivanku Šarić, majku tada odbeglog narko-bosa Darka Šarića. Ivanka Šarić je Terziću i Ilijinu isplatila čak 300.000 evra.

Krajem jula 2011. godine, Ilijin se predstavio Ivanki Šarić kao šef kabineta predsednika Crne Gore, a Terzić je čitavu prevaru začinio telefonskim pozivom, imitirajući Filipa Vujanovića i govoreći da će lično isposlovati da Duško, inače brat Darka Šarića, izađe iz zatvora.

Obećali su joj da će posredovati u skidanju optužnih akata koji se u Italiji vode protiv njenog sina Duška, kao i ustupanju predmeta protiv njega Crnoj Gori, a da ona zauzvrat treba da im preda 300.000 evra.

Pronađen deo novca

Ivanka im je novac predala poslednjeg dana jula, posle čega je danima pokušavala da stupi u kontakt sa njima, ali je, budući da je broj telefona sa kojeg je bila pozivana bio isključen, shvatila da je prevarena. Prevaru je budvanskoj policiji prijavila 26. avgusta, a posle dva dana lažni Vujanović je uhapšen u Crnoj Gori, dok je Ilijin pobegao.

ATAImages/ Antonio Ahel
Darko Šarić

I dok je trajala potraga za Ilijinom, policija je u stanu u Budvi koji je koristio Terzić otkrila deo novca, tačnije 24.500 evra. Srpska policija je u Kraljevu, po zamolnici Crne Gore, uhapsila je Ilijina, i to u BMW V6 koji je, kako se verovalo, kupljen od para zarađenih na prevari Ivanke Šarić. Mada je sumnjičen za prevaru, Ilijin nije osuđen, a crnogorski istražni organi nisu saopštili ni da li je pronađen ostatak novca od 275.500 evra.

Meštani Banatskog Aranđelova koji su poznavali ubijenog Aksentija posle zločina bili su u šoku. Mnogi od njih nisu ni znali da je Aca, kako su oni zvali Aksentija, hapšen, jer je Šarićevu majku ojadio za velike pare.

- Aca ovde nikada nije pravio probleme - rekao je jedan od komšija za medije.

Obešen ili zadavljen?

U Banatskom Aranđelovu, u momentu zločina, živela je samo Aksentijeva majka Bojana, jer je njegov otac Duško umro, a sestra je u Subotici.

- Bojana je pričala da on radi u Novom Sadu, Beogradu. Iz njenih priča znali smo i da je u Crnoj Gori, ali ne i šta radi. Tvrdila je da je zaposlen u jednom hotelu i da ima super platu. Niko od nas nije sumnjao u njenu priču, a i zašto bismo. Koliko znamo, Aca je sestri Zorici kupio kuću u Subotici, a odakle mu pare, ne znamo, valjda ih je zaradio. Poslednjih godinu dana uložio je i u svoju dedovinu, adaptirao je kuću u kojoj je živeo i koju je nasledio od dede po kome je dobio i ime - ispričao je novinarima jedan od komšija.

Pljevljak Milivoje Terzić, saučesnik Ilijina u prevari Ivanke Šarić, dva i po meseca posle hapšenja nađen je mrtav u ćeliji spuškog zatvora. Iako je Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu zvanično saopštio da se Terzić "obesio o zaštitnu rešetku koja od prozora odvaja sobu u kojoj je bio smešten sa još pet pritvorenika“, crnogorski mediji tada su, pozivajući se na nezvanične izvore bliske istrazi, tvrdili da je Terzić zadavljen.

Njegova smrt je do dana današnjeg obavijena velom tajne. Isto je i sa ubistvom Aksentija Ilijina koje do danas nije rasvetljeno.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike