"Šta mi je ovo trebalo, tek sam izašao iz zatvora": Tri važna svedoka ispitana zbog pucnjave u "Stefan Braunu"

17.06.2024

13:51

0

Optuženi za delo pokušaj ubistva u saizvršilaštvu su Aleksandar Šćepanović, Slavoljub Trajković, Nikola Stanković i Stefan Veljović

"Šta mi je ovo trebalo, tek sam izašao iz zatvora": Tri važna svedoka ispitana zbog pucnjave u "Stefan Braunu"
Ilustracija - Copyright 24sedam/Luka Đorđija Talevski/Profimedia

U Višem sudu u Beogradu danas je održano suđenje za pokušaj ubistva šefa obezbeđenja noćnog kluba “Stefan Braun” M. Č. u martu 2022. godine, gde je ispitano troje svedoka među kojima je i Milica D. koja je bila optužena u ovom predmetu, ali je dobila status svedoka. Milica je, inače, vanbračna supruga okrivljenog Slavoljuba Trajkovića.

Optuženi za delo pokušaj ubistva u saizvršilaštvu su Aleksandar Šćepanović koji se nalazi u bekstvu i kome se sudi u odsustvu, kao i Slavoljub Trajković zvani Trajko, Nikola Stanković i Stefan Veljović koji se od hapšenja neposredno nakon krivičnog dela nalaze u pritvoru.

Svedok je danas ispričala sve čega se seća kobne večeri i istakla da je videla tuču u klubu, ali ne i pucnjavu, niti šta se dešavalo ispred.

YouTube/Printscreen
 

- Sa Trajkovićem sam u vezi od 2019. godine, inače sam pomorac i stjuardesa i retko sam u zemlji, a kad sam ovde u Beogradu želim da provodim vreme sa suprugom, a često smo i sa njegovom decom. Kobnog dana smo prvo bili nas dvoje u Košutnjaku sa decom i palili im vatromet, a onda smo otisli u restoran i tamo smo mnogo popili. Račun sam platila karticom, tražila sam izvod od banke da vam dostavim, bio je preko 50.000 dinara, a pili smo rakiju. Oko pola 1 smo otišli iz restorana i ja sam odvezla drugaricu, a oni su otišli drugim autom - ispričala je Milica koja je istakla da želi da svedoči iako je kao vanbračna supruga okrivljenog imala pravo da to ne učini, piše Kurir.

- Bili smo više od dva sata u klubu pre tuče, ja sam stajala sa Aleksandom Šćepanovićem koji je hteo da uzme broj od jedne devojke, kad sam se okrenula videla sam Stankovića na podu kako leži, a više momaka ga šutira. Ja sam krenula da legnem preko njega, ali su me odvojili, onda sam videla Trajka povređenog kako mu šiklja krv i flašu kako leti.

Prema njenim rečima, ona je posle toga otišla kući.

- Odvojili su me i odveli do lifta, ja sam sišla dole i prešla ulicu i srela drugaricu koja mi je rekla da me traži Trajko, ja sam se okretala, nigde ga nisam videla i onda sam pozvala taksi i otišla u Kaluđericu. Moj suprug je došao povređen, ušivala sam ga, 6 kopči - ispričala je Milica D.

24sedam/L.Đ.T.
 

Čuo se pucanj

Nakon nje, svedočio je portir iz zgrade, Cvetan K, koji je ispričao da je spavao kad se sve dešavalo.

- Ja sam spavao, čuo sam pucnjavu i tad sam pao sa stolice. Ja sam domar u zgradi, nemam veze sa klubom, nisam video ništa, samo sam čuo pucanj.

Svedok Miloš Š, inače radnik iste agencije za obezbeđenje kao i oštećeni M.Č. koji je kobne večeri bio u klubu, ispričao je da je bio u liftu sa okrivljenim Stefanom Veljovićem.

- Bio sam u liftu sa njim, visok, mršav dečko, imao je duks sa kapuljačom i povređenu ruku i tada je rekao “Šta mi je ovo trebalo, tek sam izašao iz zatvora” - rekao je Miloš koji je izjavio da ostaje pri iskazu koji je ranije dao u tužilaštvu i dodao:

- Trojica momaka su išla ispred oštećenog kolege koji ih je ispraćao, ja sam se vratio da zaključam vrata za njima i tada sam video nižeg, krupnijeg momka da je imao pištolj i da je krenuo u našem pravcu, ali ne prepoznajem da je to neko od ovih momaka koji su ovde.

Prema njegovim rečima prepoznao je i Trajkovića koji je svojim drugavima dok ih je oštećeni ispraćao rekao “Šta ovo treba”.

Odlukom sudskog veća, a na zahtev odbrane, okrivljeni Nikola Stanković pušten je iz pritvora i njemu je određena mera zabrane napuštanja stana dok je za ostale isti zahtev odbijen.

Naredno ročište zakazano je za 15. jul kada će biti ispitano još tri svedoka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike