Pucnjava u klubu "Stefan Braun": Četvorka protiv ranjenog radnika obezbeđenja (FOTO)

15.03.2024

13:03

0

Autor: 24sedam

Održano pripremno ročište za ranjavanje Mira Čuljkovića (43)

Pucnjava u klubu "Stefan Braun": Četvorka protiv ranjenog radnika obezbeđenja (FOTO)
Miro Čuljković - Copyright YouTube/Printscreen

U Višem sudu u Beogradu danas je održano pripremno ročište pred početak suđenja optuženima za pucnjavu u noćnom klubu "Stefan Braun" u centru Beograda, 15. marta 2022. godine, kada je teško ranjen radnik obezbeđenja kluba Miro Čuljković (43).

Googlemap
Pucnjava se dogodila na devetom spratu

Pripremno ročište je bilo zatvoreno za javnost, a kako Tanjug saznaje, svi optuženi su negirali krivicu. Detaljnu odbranu optuženi bi trebalo da iznesu 17. aprila za kad je zakazan početak suđenja.

Optužnicom su obuhvaćeni Aleksandar Š, Stefan V, Nikola S. i Slavoljub T. Teret se pokušaj teškog ubistva u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Ništa protiv Milice

U slučaju pucnjave, optužnicom je bila obuhvaćena i Milica D. jer je pomogla optuženom Slavoljubu T. da se sakrije. Teretila se za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, ali je sud odlučio da nema mesta optužbi u njenom slučaju, te je postupak obustavljen.

Slavoljub T. se često pominjao u postupku protiv grupe Veljka Belivuka, a čiji pripadnici su optuženi da su između ostalog ubili i Aleksandra Gligorijevića, na čijim su na leđima urezali "izdaja" i "Trajko", što je inače nadimak Slavoljuba T. Jedan od okrivljenih-saradnika je tokom tog suđenja ispričao da su vođe klana Belivuk i Marko Miljković, imali saznanja da Gligorijević sa Slavoljubom T. planira njihovo ubistvo. Zato su Gligorijevića i ubili.

Četvorica muškaraca su optuženi da su kritične noći nakon rasprave sa nekima od gostiju izbačeni iz noćnog kluba na 9. spratu zgrade u Nemanjinoj ulici. Potom je, kako se sumnja, u holu zgrade na Čuljkovića pucao je Aleksandar Š. Ispalio je u njega šest metaka iz pištolja, koji mu je prethodno predao Stefan V. Čuljković je zadobio teške povrede opasne po život i privatnim vozilom je prevezen u Urgentni centar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike