Veljin vojnik u bekstvu pune dve godine: Ranio radnika obezbeđenja u "Stefanu Braunu", suđenje počelo bez njega!

18.03.2024

20:45

0

Aleksandar Šćepanović osumnjičen je za pokušaj ubistva Mira Čuljkovića u noćnom klubu "Stefan Braun", a držao pušku na stadionu Partizana

Veljin vojnik u bekstvu pune dve godine: Ranio radnika obezbeđenja u "Stefanu Braunu", suđenje počelo bez njega!
Ilustracija - Copyright 24sedam/Luka Đorđija Talevski/Profimedia/YouTube

Miro Čuljković, tada 42-godišnji šef obezbeđenja beogradskog noćnog kluba "Stefan Braun", teško je ranjen u pucnjavi na ulazu u taj klub u noći između 14. i 15. marta 2022. godine. Odmah je raspisana poternica za Stefanom Veljovićem i Aleksandrom Šćepanovičem, dok su Nikola S., Slavoljub Trajković i Milica D, uhapšeni ubrzo posle pucnjave. Dva i po meseca kasnije, lisice su stavljene i Veljoviću. Šćepanovič, koji je označen da je pripadnik klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, međutim, izmiče policijskoj poteri već pune dve godine.

Suđenje optuženima za pucnjavu u "Stefanu Braunu" počelo je 15. marta ove godine i to pripremnim ročištem, dok će na glavnom pretresu, zakazanom za 17. april, oni izneti svoju odbranu.

YouTube/Printscreen
Miro Čuljković

Šćepanović se, prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, sumnjiči se da je bio pripadnik Belivukove kriminalne grupe. Aleksandar, koji je osumnjičen u za pokušaj ubistva Čuljkovića, nije optužen za sedam ubistava, već se tereti za pripadnost grupi i nelegalno držanje puške sa optičkim nišanom na stadionu Partizana u Humskoj.

On je uhapšen 11. februara prošle godine, nedelju dana posle Belivuka i Miljkovića. Posle podizanja optužnice, pušten je da se brani sa slobode.

Interesantno je da je posle hapšenja Šćepanović tvrdio da ne poznaje Belivuka, Miljkovića i ostale osumnjičene. Jedini koga je pomenuo da ga poznaje jeste ubijeni Aleksandar Gligorijević, zvani Puki, kod koga je, kako je naveo, bio u Odžacima.

Antonio Ahel/ATAImages
Hapšenje na stadionu Partizana

Za Aleksandrom Šćepanovićem je poternica raspisana 17. marta 2022. godine, dva dana posle krvavog obračuna u "Stefanu Braunu".

Interesantno je da je Šćepanović Mira Čuljkovića pokušao da ubije zajedno sa Slavoljubom Trajkovićem Trajkom, koji je bio jedan od najvećih Belivukovih neprijatelja. Upravo zbog planiranja Belivukove likvidacije sa Trajkom, prema prikupljenim dokazima, ubijen je Aleksandar Gligorijevići Puki iz Odžaka. Puki je navodno bio prijatelj sa Belivukom sve dok Belivuk nije saznao da mu priprema likvidaciju.

Inače, osim Šćepanovića, koji je na optužnici sa Belivukom, u tom predmetu pominje se i Trajkovićevo ime, pošto je svedok saradnik Bojan Hrvatin u svom iskazu ispričao da su pripremali njegovu likvidaciju, jer je Gligorijević priznao da su "Belivuku radili o glavi", kao i da su pripremili snajper da ga ubiju.

Trajković i Nikola S. sumnjiče se da su učestvovali u pokušaju ubistva Mira Čuljkovića i njima je Viši sud u Beogradu na predlog Višeg javnog tužilaštva tada odredio jednomesečni pritvor.

Sa njima je tada privedena i Milica D., osumnjičena da je napadače odvezla sa lica mesta i pomogla im da se sakriju. Za nju, medutim, sud nije prihvatio predlog za određivanje pritvora i u daljem postupku brani se sa slobode. Tužilaštvo je, u međuvremenu, odustalo od krivičnog gonjenja Milice D.

Očevici su ispričali da je pokušaju ubistva Mira Čuljkovića ispred kluba "Stefan Braun" prethodila tuča u klubu, koja je navodno izbila zbog devojke koja je bila u društvu osumnjičenih za pucnjavu. Potukle su se, kako su ispričali očevici, dve grupe mladića, odmah je reagovalo obezbeđenje koje je pritrčalo i nasilnike izbacilo napolje.

Iako se u početku sumnjalo da je u klub pokušao da se vrati samo jedan od njih, istragom je utvrđeno da su se najverovatnije vratila dvojica osumnjičenih sa pištoljima i ispalila hice u Mira Čuljkovića. Od osam ispaljenih hitaca, sedam je pogodilo žrtvu u pluća, stomak i nogu, ali je on srećom uspeo da se oporavi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike