Potraga za vojnikom Veljka Belivuka zbog pucnjave u klubu "Stefan Braun" i dalje traje: Četvoro uhapšeno, Aleksandar u bekstvu!

01.06.2022

11:08

0

Stefan Veljović juče uhapšen u klubu Soko Banji zbog sumnje da je pokušao da ubije Mira Čuljkovića

Potraga za vojnikom Veljka Belivuka zbog pucnjave u klubu "Stefan Braun" i dalje traje: Četvoro uhapšeno, Aleksandar u bekstvu!
pjimage - Copyright 24sedam/L.Đ.T.

Beogradska policija i dalje traga za Aleksandrom Šćepanovićem zbog sumnje da je pokušao teško ubistvo u saizvršilaštvu u noćnom klubu "Stefan Braun", zajedno sa Stefanom Veljovićem (22), koji je juče uhapšen u Soko Banji. Šćepanović je, inače, bio uhapšen tokom velike akcije razbijanja kriminalne grupe Veljka Belivuka. Kako saznajemo, Šćepanović je u tom slučaju optužen za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i brani se sa slobode.

Protiv Veljovića i Šćepanovića, koji je i dalje u bekstvu, na zahtev Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određen je pritvor 17. marta i naloženo je raspisivanje poternice.

YouTube/Printscreen
 

U vreme izvršenja krivičnog dela Veljović je bio na izdržavanju kazne kućnog zatvora od osam meseci zbog neovlašćenog držanja narkotika za ličnu upotrebu. Završeno je i balističko veštačenje i čeka se medicinsko veštačenje povreda Mirja Čuljkovića..

Šćepanović, koji je sada osumnjičen i za pokušaj ubistva, nije optužen za pet teških ubistava, već za pripadnost kriminalnoj grupi i nelegalno držanje puške sa optičkim nišanom na stadionu Partizana u Humskoj. On je uhapšen 11. februara prošle godine, nedelju dana posle Belivuka i Miljkovića. Posle podizanja optužnice, pušten je da se brani sa slobode.

Interesantno je da je posle hapšenja Šćepanović tvrdio da ne poznaje Belivuka, Miljkovića i ostale osumnjičene. Jedini koga je pomenuo da poznaje jeste ubijeni Aleksandar Gligorijević, zvani Puki, kod koga je, kako je naveo, bio u Odžacima.

Miro Čuljković, šef obezbeđenja beogradskog noćnog kluba "Stefan Braun", da podsetimo, teško je ranjen u pucnjavi na ulazu u taj klub u noći između 14. i 15. marta. Odmah je raspisana poternica za Stefanom Veljovićem i Aleksandrom Šćepanovičem, dok su Nikola S., Slavoljub Trajković i Milica D, uhapšeni odmah posle pucnjave.

24sedam/Luka Đorđija Talevski/Profimedia
 

Trajković i Nikola S. sumnjiče se da su učestvovali u pokušaju ubistva Mira Čuljkovića i njima je Viši sud u Beogradu na predlog Višeg javnog tužilaštva tada odredio jednomesečni pritvor.

Sa njima je tada privedena i Milica D., osumnjičena da je napadače odvezla sa lica mesta i pomogla im da se sakriju. Za nju, medutim, sud nije prihvatio predlog za određivanje pritvora i u daljem postupku brani se sa slobode.

Očevici su ispričali da je pokušaju ubistva Mira Čuljkovića ispred kluba "Stefan Braun" prethodila tuča u klubu, koja je navodno izbila zbog devojke koja je bila u društvu osumnjičenih za pucnjavu. Potukle su se, kako su ispričali očevici, dve grupe mladića, odmah je reagovalo obezbeđenje koje je pritrčalo i nasilnike izbacilo napolje.

Iako se u početku sumnjalo da je u klub pokušao da se vrati samo jedan od njih, istragom je utvrđeno da su se najverovatnije vratila dvojica osumnjičenih sa pištoljima i ispalila hice u Mira Čuljkovića. Od osam ispaljenih hitaca, sedam je pogodilo žrtvu u pluća, stomak i nogu, ali je on srećom uspeo da se oporavi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike