Trojica optuženih za pucnjavu u klubu "Stefan Braun" iznela odbranu: Prikazan i video-snimak od 17 minuta

10.06.2024

15:36

0

"Nisam ništa uradio, mi smo bili napadnuti, sećam se svega dok nisam primio udarac u glavu", branio se Slavoljub Trajković

Trojica optuženih za pucnjavu u klubu "Stefan Braun" iznela odbranu: Prikazan i video-snimak od 17 minuta
Ilustracija - Copyright 24sedam/Luka Đorđija Talevski/Profimedia

U Višem sudu u Beogradu danas je održano suđenje za pokušaj ubistva šefa obezbeđenja noćnog kluba "Stefan Braun" Mira Č..u martu 2022. godine, gde su trojica okrivljenih iznela odbranu braneći se da su postupali iz nužde, jer ih je napala veća grupa muškaraca.

Osumnjičeni za ovo delo su Aleksandar Šćepanović, koji se nalazi u bekstvu i kome se sudi u odsustvu, kao i Slavoljub Trajković zvani Trajko, Nikola Stanković i Stefan Veljović koji se od hapšenja neposredno nakon krivičnog dela nalaze u pritvoru.

- Nisam ništa uradio, mi smo bili napadnuti, sećam se svega dok nisam primio udarac u glavu - počeo je svoju odbranu Slavoljub Trajković.

Prema njegovim rečima, on je nakon tuče u klubu napustio zgradu u kojoj se nalazio kad je čuo pucanj.

- Izašao sam iz zgrade, gledao sam gde mi je žena i gde je Nikola, jer on je sin mojih prijatelja, nisam hteo da neko bude povređen. Bio sam nasred ulice, čuo sam pucanj i vratio sam se gore. Tada sam video pištolj na podu, uzeo ga i onda me prvo neko uhvatio za noge, pa za košulju oko vrata i povukao, a ja sam pištolj bacio da niko više ne bi pucao - rekao je Trajković i dodao:

- Ja sam na saslušanju rekao da sam možda opalio jer se ne sećam, moguće da je opalio u mojim rukama, ali ja mislim da nije. Snimak postoji, ja ne znam ko je pucao, ako se vidi na snimku da smo četvorica svi zajedno izašli iz kluba onda sam ja životinja i treba da budem osuđen.

Kako kaže, prema njemu je učinjena velika nepravda.

- Oštećeni su rekli da sam ja pucao u njih, ja nisam pucao ni u koga, vratio sam se te posle prvog pucnja jer ne bih sebi nikada oprostio da sam ostavio nekoga od njih - ispričao je Trajković.

Posle njega, odbranu je izneo Nikola Stanković koji je insistirao da su kobne večeri popili mnogo alkohola, koji on inače ne konzumira i da nije bio u stanju uračunljivosti kako se to navodi u optužnici.

- Prava istina je da sam popio mnogo, imao sam crne rupe u sećanju. Bilo smo u restoranu gde smo popili mnogo rakije, posle toga je dogovor bio da idemo kući, ali smo otišli na jedno piće. Momci u separeu pored nas su krenuli na nas, sledeće čega se sećam jeste da sam na podu, držim nekoga za noge i primam udarce jake u teme glave. Nisam nikoga izbo, ne sećam se da sam imao nož ni bokser, valjda bi nam to oduzeli na ulazu - ispričao je Stanković.

Stefan Veljović je u svojoj odbrani ispričao da je takođe bio u stanju alkoholisanosti, ali i da je on otišao po pištolj do kola.

- Tuklo nas je mnogo ljudi, udarali su me u rebra, ubacili u lift, tukli i onda izbacili. Otišao sam do kola i uzeo pištolj iz torbice koji sam zaboravio da ostavim kući. Ušli smo sa pištoljem koji mi je Šćepanović uzeo i sledeće sam video da je obebeđenje otelo njemu pištolj, a čuo sam samo jedan pucanj i posle je počelo da mi zuji u glavi - rekao je on.

Nakon iznošenja odbrane u sudnici je prikazan snimak celog događaja koji traje 17 minuta.

- Na snimku se vidi kako Veljović vadi poštolj iz pojasa i daje ga Šćepanoviću koji zatim sa uperenim poštoljem ulazi u zgradu. Za njim uleće Veljović, pa Stanković i Trajković, a pištolj se tada pojavljuje u rukama Nikole Stankovića nakon čega svi beže - kaže izvor Kurira i dodaje:

- Nakon toga prikazano je kako Šćepanović puca, a deluje kao da mu pištolj koči, dok Stanković drži nož u rukama. Tada Trajković uzima pištolj i uperuje ga, ali se ne vidi u koga, dok u sledećem trenutku Šćepanović puca u oštećenog Mira Č. koji pada na pod.

Nakon gledanja snimka advokati odbrane predložili su ukidanje pritvora osumnjičenima o čemu će se odlučiti na narednom ročištu zakazanom za 17. jun.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike