Belivuku vojnik okrenuo leđa: Pripadnik klana sa Veljinim neprijateljem pucao u "Stefan Braunu"!

24.03.2022

18:40

0

Aleksandar Šćepanović optužen i za nelegalno držanje puške sa optičkim nišanom na stadionu Partizana

Belivuku vojnik okrenuo leđa: Pripadnik klana sa Veljinim neprijateljem pucao u "Stefan Braunu"!
pjimage - Copyright 24sedam/L.Đ.T.

Aleksandar Šćepanović (25), za kojim je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu raspisana potraga zbog sumnje da je sa Slavoljubom Trajkovićem, zvanim Trajko, i Nikolom S. učestvovao u pokušaju ubistva Mira Č. (42), šefa obezbeđenja kluba "Stefan Braun", prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, sumnjiči se da je bio pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Šćepanović, koji je sada osumnjičen i za pokušaj ubistva, nije optužen za pet teških ubistava, već za pripadnost kriminalnoj grupi i nelegalno držanje puške sa optičkim nišanom na stadionu Partizana u Humskoj.

Antonio Ahel/ATAImages
 

- Interesantno je da je Šćepanović Mira Č. pokušao da ubije zajedno sa Slavoljubom Trajkovićem Trajkom, koji je bio jedan od najvećih Belivukovih neprijatelja. Upravo zbog planiranja Belivukove likvidacije sa Trajkom, prema prikupljenim dokazima, ubijen je Aleksandar Gligorijević, zvani Puki, iz Odžaka. Puki je navodno bio prijatelj sa Belivukom sve dok Belivuk nije saznao da mu priprema likvidaciju - otkriva sagovornik.

Kako navodi, Šćepanović je uhapšen 11. februara prošle godine, nedelju dana posle Belivuka i Miljkovića. Posle podizanja optužnice, pušten je da se brani sa slobode.

- Interesantno je da je posle hapšenja Šćepanović tvrdio da ne poznaje Belivuka, Miljkovića i ostale osumnjičene. Jedini kog je pomenuo da poznaje jeste upravo ubijeni Gligorijević, kod koga je, kako je naveo, bio u Odžacima - podseća izvor.

Pokušaj ubistva u klubu "Stefan Braun" dogodio se početkom prethodne nedelje, kada je obezbeđenje kluba reagovalo zbog sukoba dve grupe gostiju oko devojke, na samom izlazu iz kluba Šćepanović je navodno potegao oružje i pucao u grudi, stomak i nogu Mira Č. Potom je, kako se sumnja, zapucao i Trajković, s kojim je te noći bio u društvu.

Među uhapšenima je i Milica D., koja se sumnjiči da je pucačima pomogla da pobegnu sa lica mesta u pokušaju da se sakriju, ali je ona posle saslušanja, na kom je tvrdila da je Trajkovićeva nevenčana supruga, puštena da se brani sa slobode.

Inače, osim Šćepanovića, koji je na optužnici sa Belivukom, u tom predmetu pominje se i Trajkovićevo ime, pošto je svedok-saradnik Bojan Hrvatin u svom iskazu ispričao da su pripremali njegovu likvidaciju jer je Gligorijević priznao da su "Belivuku radili o glavi", kao i da su pripremili snajper da ga ubiju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike