Na suđenju Belivukovoj grupi prikazane fotografije tela ubijenog Vukićevića!

08.03.2024

16:29

0

Ukupno šest fotografija je prikazano, od kojih je na četiri, kako tvrdi okrivljeni-saradnik Srđan Lalić, krvav i nag Vukićević, a na jednoj Belivuk i Miljković koji su se slikali u ogledalu

Na suđenju Belivukovoj grupi prikazane fotografije tela ubijenog Vukićevića!
Ilustracija - Copyright E-Stock/YouTube

U Specijanom sudu u Beogradu prikazane su fotografije ubijenog Lazara Vukićevića, za čiju otmicu i ubistvo su optuženi pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Prema navodima iz optužnice, pripadnici grupe su preko kriptovane aplikacije "Skaj" slali ove prilazane fotografije vođama Belivuku i Miljkoviću koji su tada bili u Crnoj Gori.

Ukupno šest fotografija je prikazano, od kojih je na četiri, kako tvrdi okrivljeni-saradnik Srđan Lalić, krvav i nag Vukićević, a na jednoj Belivuk i Miljković koji su se slikali u ogledalu.

Lalić je za fotografije rekao da se vidi koliko krvi ima oko Vukićevića i da je on konstantno krvario iz glave, zbog čega je gubio svest.

Lalić je priznao da je držao Vukićevića za glavu kako bi ga slikali, jer su, kako je dodao, vođe grupe tražile da se vidi brutalnost tokom ubistva. Na sledećem setu fotografija je Vukićevićevo telo već raskomadano, dok je Lalić rekao da je na dve ili tri fotografije Vukićević slikan odmah nakon što je izgubio život.

Lalić je, objašnjavajući svaku sliku ponaosob, na kojima se vidi kako su odsečeni delovi tela premeštani, te je njegova glava stavljenja na zadnjicu, rekao da je to nameštanje delova tela najpre radio Belivuk, nakon ubistva Gorana Veličkovića, a da su u tome učestvovali Miloš, Marko Budimir, kao i on sam (Lalić).

Mup
 

Vukićevićevo telo su, kako tvrdi Lalić, kasnije samleli i ostatke prosuli u Dunav. Odbrana tvrdi da su fotografije fotošopirane.

U sudnici će u nastavku biti prikazana i "Skaj" dokumentacija vezana za ubistvo Zdravka Radojevića. Prethodno je advokat Dejan Lazarević je tražio izuzeće postupajuće sudije jer, kako tvrdi, Milošu Budimiru narušava pravo da aktivno učestvuje u sudskom postupku.

Sudija je prethodno spojila predmet u odnosu na Budimira, koji od ponedeljka zbog stomačkih tegoba nije učestvovao u postupku, odnosno nije bio u sudnici.

Lazarević je njeno izuzeće tražio jer je sudija odlučila da nastavi sa dokazima gde su juče stali, umesto da, kako je on naveo, krene iznova kako bi Budimir video i čuo dokaze.

Sudija je odlučila da ovaj zahtev odbaci kao nedozvoljen i rekla da će Budimir imati priliku da se izjasni o tim dokazima, jer će vratiti te dokaze na jednom od sledećih suđenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike