Zakazano suđenje ubicama Ranka Eskobara: Evo kako su namamili i "overili" trgovca automobilima (FOTO)

06.03.2024

16:31

0

Ubice Ranka Radoševića (53), zvanog Ranko Eskobar, ulaze u sudnicu 4. aprila

Zakazano suđenje ubicama Ranka Eskobara: Evo kako su namamili i "overili" trgovca automobilima (FOTO)
Ilustracija - Copyright Printscreen/Googlemap/Mup

Viši sud u Beogradu zakazao je za 4. april pripremno ročište pred početak suđenja optuženima za učešće u ubistvu Ranka Radoševića (53), zvanog Ranko Eskobar, u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta prošle godine.

Ns optužnici su Stefan Zlatanović (28) iz Lebana i Luka Vučetić (26) iz Kraljeva, kao i državljani BiH Marko Pjanović (28) i Azra Šabanović (22). Po završetku pripremnog ročišta, koje je zatvoreno za javnost, sud će zakazati glavni pretres, odnosno suđenje.

MUP
Saučesnik Marko P.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, optuženi su Zlatanović i Vučetić. Državljani BIH, koji su izručeni Srbiji, Pjanović i Azra Šabanović, optuženi su za krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

Radio za sve strane

Ime Ranka Radoševićaa povezivalo se i sa "škaljarskim" i sa "kavačkim klanom". Nekada je bio član "bežanijskog klana" Gorana Mijatovića (likvidiran vojnom bombom u Beogradu) i vođa "nikšićkog klana" koji je sarađivao sa "škaljarskim klanom". Dovođen je i u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, kada je kod njih pronađen automobil koji se vodi na njegovo ime.

Eskobar se bavio prodajom vozila, a mušterije su mu bile ljudi iz podzemlja. On je prepravljao obična vozila u blindirana i time povećavao njihovu vrednost.

Kako je Više tužilaštvo u Beogradu ranije saopštilo, sumnja se da su Zlatanović i Vučetić 9. marta 2023. u 11.05na podmukao način ubili Radoševića, koji je usled zadobijenih povreda preminuo u 11.32, i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću na pumpi. Maskirani hirurškim maskama, kada su ugledali žrtvu na parkingu benzinske stanice, izvadili su pištolje i ispalili više metaka u njega, dok je stajao ispred ulaza u kafić.

Printscreen
Ubice snimile sigurnosne kamere

Radošević je pobegao u kafić, a za njim je ušao Zlatanović i ispalio mu nekoliko hitaca u leđa, pa je Radošević pao. Ubica mu je potom prišao i "overio" ga u glavu. Posle zločina osumnjičeni su pobegli automobilom "golf 4" karavan koji su zapalili na Petlovom brdu.

Sumnja se da su drugo dvoje okrivljenih Pjanović i Azra Šabanović sa umišljajem pomogli Zlatanoviću i Vučetiću kome su obezbedili "golf 4". Po dolasku u Srbiju, Pjanović je u rentakar agenciji u Beogradu iznajmio na svoju ličnu kartu automobil "fiat tip 500", da bi potom 27. februara prošle godine, mobilnim telefonom kontaktirao Radoševića radi kupovine PMV "golf 8".

Facebook/Azra S
Optužena Azra Š.

 

Sledećeg dana, u SMS porukama su dogovorili da se nađu na benzinskoj stanici “Кnez Petrol” u Rušnju, gde je Pjanović došao iznajmljenim automobilom, kako bi video "golf 8". Devet dana kasnije, 9. marta, Pjanović je iz BiH kontaktirao Radoševića preko "Vots apa", pa su se dogovorili da se oko 11 časova sastanu na “Кnez Petrolu” u Rušnju radi kupovine njegovog automobila. Time je namamio Radoševića na nišan Zlatanoviću i Vučetiću.

A, Azra Šabanović je 4. marta prošle godine sa Pjanovićem u Кraljevu ukrala "golf 4" karavan i dovezla ga u Beograd. Upravo "golf 4" karavan su kasnije Zlatanović i Vučetić koristili za izvršenje krivičnog dela.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike