Fatalne žene podzemlja: Lepotice koje dele kartu za pakao

12.07.2023

20:45

0

Bosanske lepotice Azra Šabanović, Slobodanka Tošić i Mirnesa S. terete se za najteža krivična dela

Fatalne žene podzemlja: Lepotice koje dele kartu za pakao
Mirnesa, Slobodanka i Azra - Copyright Profimedia/Pixabay/Printscreen/Facebook

Azra Šabanović (22), devojka koja je osumnjičena za pomaganje u likvidaciji Ranka Radoševića zvanog Eskobar, izručena je Srbiji iz Bosne i Hercegovine i određen joj je pritvor, pa je sprovedena u Centralni zatvor u Beogradu. Ona nije jedina Bosanka koja se tereti za teška krivična dela. Međunarodna poternica i dalje je na snazi za Slobodankom Tošić, nekadašnjom mis Bosne i Hercegovine i Plejboj zečicom, osuđenom zbog učešća u organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Eleza. Bosanka Mirnesa S. (43) u Nemačkoj je osumnjičena za prevaru i krađu milion evra.

Studentkinja iz Brčkog Azra Šabanović po međunarodnoj poternici Srbije uhapšena je u Sarajevu 14. marta, pet dana posle ubistva Radoševića na benzinskoj pumpi u beogradskom naselju Rušanj.

Sumnja se da je Azra zajedno sa svojim dečkom uhapšenim Markom Pjanovićem iz Brčkog, koji je, navodno, prevozio ubice, bila u Beogradu u vreme zločina i pomagala im. Pjanović je, inače, važio za vođu "grobara" u Brčkom, a lisice na ruke stavljene su mu u Bijeljini, samo dan pošto je uhapšena Azra.

Za Azru se sumnja da je ukrala automobil "golf 4", koji je predala direktnim počiniocima ubistva Radoševića, Stefanu Zlatanoviću iz Lebana i Luki Vučetiću iz Kraljeva, koji su ga kasnije zapalili na Petlovom brdu.

Azra i Marko su se pretvarali da su kupci i više puta se sastali sa Rankom. Bili su i dan ranije na Radoševićevom placu polovnih vozila, kao zainteresovani za kupovinu. Oni su navodno dogovorili kupovinu jednog automobila marke "folksvagen". Sutradan su u zakazano vreme za kupoprodaju, na pumpu umesto njih dvoje, došle ubice.

Misica sa poternice

Srpkinja Slobodanka Tošić, tačnije misica Bosne i Hercegovine, 2016. godine bila je osuđena na dve i po godine zatvora zbog učešća u organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Eleza, u predmetu "Lutka". Uhapšena u policijskoj akciji "Lutka", a tokom postupka je negirala krivicu da je učestvovala u pokušaju ubistva.

Printscreen/Facebook/Profimedia
Slobodanka Tošić za kojom je raspisana poternica Interpola

Prvo joj se sudilo sa ostalim optuženima, a njen postupak je kasnije razdvojen, jer se nije odazivala pozivima suda. Ona je bila osuđena, jer je bila član bila član zločinačke organizacije Darka Eleza i saučesnik u pokušaju ubistva Elezovog kuma Đorđa Ždrala 13. aprila 2006. godine.

Slobodanka je Ždrala u SMS poruci zamolila da je odveze kod drugarice da uzme skripte, što je on i učinio. Kada je izašla iz automobila, napadači su zapucali na Ždrala. Kako je kasnije ispričao, video je Slobodanku kako rukom “daje znak”, a onda su se začuli pucnji. Ždrale je preživeo napad samo zahvaljujući tome što se puška jednom od napadača zaglavila.

Uhapšena je u julu 2015. godine u Hrvatskoj po poternici iz BiH i smeštena u kućni pritvor da bi suđenje neometano moglo da se nastavi. Bivša mis Bosne i Hercegovine i Plejboj model nije se pojavila na odsluženju kazne. Zbog neodazivanja i bekstva sud BiH izdao je Interpolovu poternicu. Osnovano se sumnja da se ona i dalje krije negde u Srbiji, gde je navodno bila i locirana, ali zvanična potvrda ove informacije nikad nije stigla.

Iz firme ukrala milion evra

Mirnesa S. koja je u Nemačkoj izvela jednu od najzapaženijih pljački kada je iz firme u kojoj je radila kao konobarica ukrala milion evra, rodom je iz mesta Busovača u Bosni i Hercegovini. Ona je posle bekstva uhapšena na aerodromu u Štutgartu.

Kako otkrivaju mediji iz regiona, Mirnesa, poznata po nadimku Miki, rođena je u Busovači i njeno devojačko prezime je Bešlić, a roditelji su je se navodno odrekli pre nekoliko godina.

Ono što je pomoglo istražiteljima da otkriju njen identitet je Instagram profil, na kom je često objavljivala fotografije na kojima se vidi da je obučena u luksuznu garderobu, ali i da vodi prilično zanimljiv život. Na njenim fotografijama se mogu videti skupoceni nakit, torbe, rolex satovi, a bila je i čest gost na žurkama.

Prema navodima policije iz Štutgarta, Mirnesa S. je iz prostorija kompanije u kojoj je radila 14. oktobra prošle godine, oko 15.10 sati ukrala 1,25 miliona evra. Imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji. Krađa je uočena istog dana, a policija je počela istragu. U svom saopštenju nisu pojasnili na koji način je ona iz kompanije iznela toliki novac.

Nemačka policija je na zvaničnom sajtu, dok se tragalo za Mirnesom, navela i da za njeno pronalaženje sledi nagrada u iznosu od 37.500 evra. Uhapšena je u januaru na aerodromu u Štutgartu kada se predala policiji. Pitanje o tome gde se nalazi ukradenih 1,25 miliona evra iz transportne kompanije Prosegur u Štutgartu ostaje nerešeno, a fatalnu Miki očekuje suđenje.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike