Detalji likvidacije Ranka Eskobara: Podignuta optužnica protiv plaćenih ubica u Rušnju

07.09.2023

14:11

0

Autor: 24sedam

Na optužnici četiri imena

Detalji likvidacije Ranka Eskobara: Podignuta optužnica protiv plaćenih ubica u Rušnju
Ilustracija - Copyright Printscreen/Googlemap/Mup

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv četiri osobe za učešće u ubistvu Ranka Radoševića zvanog Eskobar (53) u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta.

Zbog sumnje da su počinili teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija optuženi su Stefan Zlatanović (28) iz Lebana i Luka Vučetić (26) iz Kraljeva. Državljani BIH, koji su u međuvremenu izručeni Srbiji, Marko Pjanović (28) i Azra Šabanović (22) optuženi su za teško ubistvo u pomaganju.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju. Tužilaštvo je, takođe, predložilo sudu da produži pritvor svim okrivljenima.

Sumnja se da su Zlatanović i Vučetić 9. marta, oko 11.05 časova, na podmukao način ubili Radoševića, koji je usled zadobijenih povreda preminuo u 11.32 časova i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću na pumpi u Rušnju.

Sumnja se da su optuženi, noseći hirurške maske preko lica, kada su ugledali Radoševića na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić. Žrtva je pobegla u kafić, a za njim je ušao Zlatanović i ispalio mu nekoliko hitaca u leđa.

Zlatanović mu je potom prišao i overio ga metkom u glavu. Nakon toga su obojica osumnjičenih pobegla automobilom “golf 4 karavan" koje su zapalili na Petlovom brdu.

Sumnja se da su drugo dvoje okrivljenih Pjanović i Azra Šabanović sa umišljajem pomogli Zlatanoviću i Vučetiću u izvršenju krivičnog dela, jer su im obezbedili "golf 4 karavan", a Pjanović i da je im je stvorio uslove za izvršenje krivičnog dela.

Nakon što su ušli u Srbiju, Pjanović je u jednoj rentakar agenciji u Beogradu iznajmio na svoju ličnu kartu automobil “fijat 500”, da bi potom 27. februara, mobilnim telefonom kontaktirao sada pokojnog Radoševića radi kupovine njegovog automobila “golfa 8”.

Sledećeg dana oni su razmenom SMS poruka dogovorili da se nađu na benzinskoj stanici “Кnez Petrol” u Rušnju, gde je osumnjičeni Marko P. došao iznajmljenim automobilom, a kako bi pogledao “golfa 8”.

Devet dana kasnije, 9. marta Pjanović je kontaktirao Radoševića na Vocap, pa su se dogovorili da se oko 11 časova sastanu na benzinskoj stanici “Кnez Petrol” u Rušnju radi kupovine njegovog automobila, iako je bio u BiH. Na taj način je stvorio uslove za izvršenje krivičnog dela Zlatanoviću i Vučetiću.

Azra Šabanović je, kako se sumnja, 4. marta sa Pjanovićem u Кraljevu sa jednog parkinga oduzela vozilo “golf 4 karavan” za ubice i dovezla ga u Beograd. Osumnjičeni Pjanović je došao iznajmljenim “fijatom 500”.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike