Ranko Eskobar i šef škaljaraca ubijeni istim pištoljem? Istraga utvrđuje povezanost likvidacija (FOTO)

19.06.2023

13:49

0

Novi detalji istrage ukazuju da je pištolj korišćen za ubistvo Ranka Radoševića, poznatog kao Eskobar, isti pištolj kojim je likvidiran jedan od šefova "škaljaraca", Milić Minja Šaković

Ranko Eskobar i šef škaljaraca ubijeni istim pištoljem? Istraga utvrđuje povezanost likvidacija (FOTO)
sakovic pucnjava budva copy - Copyright Printscreen/YouTube/Vijesti online/Profimedia

Sumnja se da su Miliću Minji Šakoviću u Budvi i Ranku Radoševiću u Rušnju presudili hici iz istog oružja, a trenutno se ispituje da li iza ovih likvidacija stoje i iste osobe.

Novi detalji istrage ukazuju da je pištolj korišćen za ubistvo Ranka Radoševića, poznatog kao Eskobar, isti pištolj kojim je likvidiran jedan od šefova "škaljaraca", Milić Minja Šaković, prošle godine u Budvi. Ova saznanja dovode do mogućnosti da iza oba zločina stoji ista osoba ili ekipa.

Ubistvo Ranka Radoševića dogodilo se 9. marta ove godine oko 11 sati u kafiću benzinske pumpe u Rušnju, nedaleko od Beograda. Dvojica maskiranih mladića su se pojavila u kafiću i izvršila napad na Radoševića, ispalivši nekoliko metaka u njega, nakon čega su pobegli s lica mesta.

Nakon više meseci istrage, otkriveno je da je pištolj kojim je izvršeno ubistvo Radoševića već bio korišćen u drugim krivičnim delima, što su potvrdila veštačenja oružja. U istrazi se sada ispituje da li je isti pištolj korišćen i za likvidaciju Milića Minje Šakovića, koji je brutalno ubijen 17. juna 2022. godine u Budvi, na gradskom šetalištu.

 

Za taj zločin je osumnjičen L.P. sa Karaburme, koji se nalazi u bekstvu, a sumnja se da mu je pomogao D. T. iz Kragujevca, nedavno priznajući ubistvo "škaljarca" Gorana Vlaovića na ostrvu Pag u Hrvatskoj.

Printscreen/umrli.me
 

 

Prema navodima izvora, napadač koji je likvidirao Milića Minju Šakovića je kod sebe imao dva pištolja. Pištolj kojeg je koristio tokom napada je poneo sa sobom, dok je pištolj koji je namerno ispustio u torbicu nije imao veze sa samim napadom.

Printscreen/YouTube/Vijesti online/Profimedia
 

 

Ovim postupkom napadači pokušavaju da zamete tragove i kupuju vreme dok se pogrešan pištolj veštači. Novi detalji ukazuju da je isti pištolj navodno korišćen i za likvidaciju Eskobara, te se trenutno ispituje mogućnost da su ista osoba ili ekipa učestvovali u obe pucnjave.

Podsećamo da su kamere snimile dvojicu mladića koji su prilazili benzinskoj pumpi u Rušnju i na amaterski način izvršili likvidaciju. Više hitaca je ispaljeno u pravcu Radoševića dok je stajao ispred ulaza u kafić.

24sedam
 

 

Nakon napada, Radošević je uspeo da pobegne u objekat, ali je jedan od napadača ušao za njim i ispalio više hitaca u njegova leđa. Kada je žrtva pala na pod, osumnjičeni je prišao i ispalio još jedan projektil u glavu. Nakon zločina, napadači su pobegli automobilom "golf 4" i kasnije ga zapalili na Zvezdari. Kratkoročno nakon zločina, uhapšeni su napadači, kao i tinejdžerka od 17 godina. Takođe, u Bosni i Hercegovini su uhapšeni Azra Š. (22), studentkinja, i Marko Pjanović, vođa navijača Partizana iz Brčkog, zbog sumnje da su pomagali u likvidaciji u Rušnju.

Printscreen
 

 

Istraga ovih ubistava Eskobara i Milića Minje Šakovića se nastavlja, a ključno pitanje je da li postoji povezanost između ova dva zločina i da li je ista osoba ili ekipa izvršila ove likvidacije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike