Detalji hapšenja ubice iz Bara: Bežao na trotinetu, automat bacio, pa upao u policijsku zasedu

27.02.2024

14:53

0

Autor: 24sedam

Ubica Edmonda Mustafe (29) uhapšen zahvaljujući brzoj identifikaciji napadača

Detalji hapšenja ubice iz Bara: Bežao na trotinetu, automat bacio, pa upao u policijsku zasedu
Copyright Printscreen/Facebook

Crnogorska policija saopštila je da je posle ubistva Edmonda Mustafe (29), koji se vodi kao član "škaljarskog klana", u Makedonskom naselju u Baru, tokom blokade grada i potrage za izvršiocima zločina, u kratkom roku uhapšen Baranin Dino Ibrahimović (27).

- Tokom blokade grada i preduzetih potražnih mera i radnji i pretrage terena, u izuzetno kratkom roku, a na osnovu opisa izvršioca, efikasne reakcije službenika Regionalnog centra bezbednosti "Jug" i delotvorne i blagovremene postavke službe, sprečen je beg Ibrahimovića i on je uhapšen - navodi se u saopštenju Uprave policije Crne Gore.

U trenutku hapšenja, osumnjičeni je upravljao električnim trotinetom, a na glavi je nosio kacigu.

Ćutanje o motivu

Tužiteljka iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Irena Burić, koja je rukovodila uviđajem, trenutno ne može da govori o motivu zločina, ali da će se istražiti svi aspekti relevantni za slučaj.

- Izvršila sam uviđaj na licu mesta zajedno sa službenicima Centra bezbednosti Bar i veštacima iz Forenzičkog centra Danilovgrad, izuzeti su tragovi sa lica mesta koji će biti predmet daljeg veštačenja - rekla je tužiteljka novinarima.

- Pretragom terena u pravcu bekstva policija je pronašla crnu putnu torbu sa automatskom puškom. Sumnja se da je ovim automatom počinio ubistvo - dodaje se u saopštenju.

Osumnjičeni se tereti za ubistvo i krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

- Prema operativnim i obaveštajnim podacima kojima Uprava policije raspolaže obe osobe su pripadnici jedne kriminalne grupe koja deluje na crnogorskom primorju - potvrđeno je iz crnogorske policije.

Osim toga, uhapšeni Ibrahimović je već na međunarodnoj poternici, a za njim je raspisana međunarodna poternica od strane jedne države sa kojom Crna Gora nema potpisan ugovor o ekstradiciji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike