Poslednje reči "škaljarca" ubijenog u Baru: Vojnik Alana Kožara hteo na poligraf, jedna stvar ga je bolela

27.02.2024

11:30

0

Autor: 24sedam

Edmond Mustafa poslednji put se oglasio u avgustu 2023.

Poslednje reči "škaljarca" ubijenog u Baru: Vojnik Alana Kožara hteo na poligraf, jedna stvar ga je bolela
Copyright Profimedia/Facebook

"Škaljarac" Edmond Mustafa, jutros ubijen u centru Bara, u avgustu prošle godine poslednji put se obratio medijima. Smetala mu je priča kako su ga suparnici iz "kavačkog klana" i policajci oteli i mučila, što je oštro negirao.

Mustafa je u saopštenju za medije poručio da je spreman da ode na poligraf da bi dokazao da je laž da je držan i mučen u stanu u Podgorici.

- Moram da kažem da to nikako ne odgovara istini. Nikad nisam bio otet, a čitam u medijima da sam otet i zlostavljan od određenih policijskih službenika kako bi od mene iznudili neka priznanja, što apsolutno nije tačno. Ja sam sa nekim od njih obavljao razgovore - naveo je on.
Mustafa je zamolio i da se njegovo ime i prezime ne koristi u tekstovima koji nisu istiniti te da se prekine njegovo "medijsko razapinjanje".

- Spreman sam da vam izađem u susret i objasnim sve što treba. Tako da vas molim da objavite moj demanti i stavite tačku na ovoliku neistinu - istakao je on.

Mustafa u saopštenju navodi da prihvata želju medija da targetiraju pojedine policajce, i da je to njihovo pravo u kojem ih podržava, ali moli da to ne rade preko njega, jer sadržina objavljene priče ne odgovara istini.

- Isto sam i pomenuo kad sam dao izjavu u Specijalnom tužilaštvu gde sam se izjasnio da niko na mene nije sprovodio silu i protiv moje volje me držao u nekom stanu. Takođe sam se nudio da me vode na poligraf da bih dokazao šta je istina - kazao je on. 

Prema pisanju medija 28. jula 2023. bezbednjaci Ljubo Milović i Petar Lazović su u leto 2020. godine oteli Mustafu, a potom ga danima držali u svom štek stanu u podgoričkom "Siti kvartu", tražeći od njega da optuži više "škaljaraca" za dvadesetak ubistava.

Prema telefonskoj komunikaciji sa "Skaj" aplikacije to su učinili u dogovoru sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, uz, navodno, pomoć nekadašnjeg kolege - policajca Zorana Stanovića, oca osuđenog za ubistvo Ukrajinke Anastasije Lašmanove.

Mustafa je ubijen jutros oko 9.20 sati u centru Bara. Ubica mu je prišao s leđa dok se sa sestrom kretao ko kolima. Napadač je ispalio hice sa 10 metara daljine i potom pobegao motorom. Policija je, navodno, privala muškarca koji bi mogao biti povezan sa likvidacijom, a već se i zna ko je ispalio smrtonosne metke.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike