On je sasuo šest metaka u "škaljarca": Na poternici zbog ubistva Roganovića, stalno se pozivao na koronu (FOTO)

27.02.2024

13:01

0

Autor: 24sedam

Dino Ibrahimović (28) iz Bara bio na poternici zbog ubistva "kavčanina" Šćepana Roganovića

On je sasuo šest metaka u "škaljarca": Na poternici zbog ubistva Roganovića, stalno se pozivao na koronu (FOTO)
Copyright Printscreen/Facebook

"Škaljarac" Dino Ibrahimović (28) iz Bara nalazi se u pritvoru barske policije pod sumnjom da je ubio sugrađanina i kolegu iz klana Edmonda Mustafu (29). Osumnjičeni je bio na poternici MUP-a i zbog ubistva "kavčanina" Šćepana Roganovića iz Herceg Novog. 

Ubistvo Mustafe se dogodilo jutros u 9.10 u Ulici popa Dukljanina, u blizini stana gde je Mustafa živeo. Sa žrtvom u društvu bila je sestra. Dok su se kretali ka automobilu, ubica obučen u crno im je prišao s leđa i sa desetak metara ispalio šest hitaca. Posle zločina seo je na motor i odvezao se.

Ubrzo je blokiran ceo Bar i uhapšen je Ibrahimović.

Ibrahimović je optužen i za ubistvo Roganovića, 13. februara 2020. oko devet sati u Herceg Novom. Za ovaj zločin prvooptuženi je odbegli Igor Vukotić (43), brat ubijenog Jovice, posle čijeg ubistva u Instabulu je preuzeo liderstvo u klanu. Na spisku optuženih za ubistvo Roganovića su još četvorica "škaljaraca".

Ubistvom Šćepana nastavljen je krvavi niz kriminalnih likvidacija koje su potresale porodicu Roganović. Do sada je utvrđeno da je većina njenih muški članova na različite načine bila upletena u kriminalne poslove, zbog čega su platili glavom.

Printscreen/ Facebook
Šćepan Roganović ubijen 2020. u Herceg Novom

Njegov otac Niko (66) ubijen je u noći 26. jula 2017. godine. Policija nije otkrila dvojicu napadača koji su ga sačekali stotinak metara od kuće u kojoj je živio i u njega ispalili više projektila. Tri meseca pre tog ubistva, teško je ranjen njegov mlađi sin i brat ubijenog Šćepana - Duško.

Dino Ibrahimović, optužen za stvaranje kriminalne organizacije i zadužen za nabavku vozila, nije dolazio na suđenje za ubistvo Roganovića. Zato je sudija Vesna Kovačević, koja vodi postupak u Višem sudu u Podgorici, naložila u maju 2023. da se preko Instituta za javno zdravlje proveri da li Ibrahimović ima virus kovid 19 jer je, između ostalog, to naveo kao razlog za nedolazak na suđenje.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike