Dosije Anti-Roma i vođe Lucifera: Ovo je krvava istina o Veljinim vojnicima sa Karaburme (FOTO/VIDEO)

30.01.2024

20:45

0

Autor: 24sedam

Anti-Romi ostali su verni Velji i njegovim Principima

Dosije Anti-Roma i vođe Lucifera: Ovo je krvava istina o Veljinim vojnicima sa Karaburme (FOTO/VIDEO)
Copyright Facebook_lazar.marinkovic.777

Specijalni sud danas je presudom spustio zavesu na prvi čin procesa protiv Lazara Marinkovića-Lucifera i njegove crno-bele grupe sa Karaburme, tačnije ekspoziture klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Prvostepenom presudom pale su optužbe Tužilaštva za organizovani kriminal da je Marinković šef klana, odnosno da su se udružili zbog činjena krivičnih dela, trgovine drogom. Po optužnici, sumnjalo se da je ova grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnika i više NN osoba delovala od početka jula 2021. godine do 29. marta prošle godine u Beogradu.

Facebook_lazar.marinkovic.777
Lazar Marinović - Lucifer

Sa ovim blažim delom nije prihvaćen ni zahtev tužilaštva u završnoj reči iz decembru prošle godine. Tužilac je tako predložio da Marinkovića za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela osudi na 10 godina, a za drogu 13 godina, te da mu izrekne jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina. Dobio je trećinu. Ali, ni tu nije kraj, jer predstoji žalba Apelacionom sudu...

Uz Lucifera, inače vođe Partizanove navijačke grupe Anti-Romi, osuđeno je još 17 osoba i to na ukupno 66 godina i devet meseci. Pripadnici su drogu prodavali u naselju Karaburma, u Beogradu, u popularnim noćnim klubovima "Kasina", kao i na splavovima "Port" i "Fristajler". Drogu sa čak dostavljali i na kućne adrese.

Mama i sedam metaka

Majka Lazara Marinkovića - M. M. uhvaćena je 25. maja 2023. na ulazu u zgradu Specijalnog suda u Beogradu sa sedam metaka kada je krenula na suđenje sinu. Policija ju je odmah uhapsila, nakon čega je tužilac tražio da se protiv nje podnese krivična prijava u redovnom postupku, pa je puštena na slobodu.

Pripadnici ove kriminalne grupe uhapšeni su 29. marta 2023. godine, dok su trojica osumnjičenih već bili u pritvoru u trenutku akcije MUP-a. Dovodili su se u vezu sa preprodajom droge kao deo grupe Belivuk-Miljković. Na jednom od suđenja Belivuku, okrivljeni-saradnik Nikola Spasojević je pomenuo Marinkovića navodeći da mu je nosio drogu koju je dalje prodavao.

 

 

Anti-Romi, jako žilavi i verni saveznici Belivuka i njegovih Principa. Iz istraga su i isplivali podaci koji idu upravo u tom pravcu - Lucifer i ekipa su zarađeni novac davali za Velju Nevolju i njegovog kuma Marka Mesara i to za troškove tokom prvih 14 meseci pritvora. Dalje nisu pomagali jer su Marinković i ostali - uhapšeni.

U svakoj prilici/utakmici Anti-Romi pružaju podršku Velji Nevolji i Luciferu.

- Neće braća robovati sama ne vežu se u vlastele ruke, dokle bude borbe za slobodu delićemo muke! - samo je jedna od "ohrabrujućih" parola Anti-Roma uz naglasak da "27 godina smo tu uprkos vremenu, za večnu slavu tvome imenu".

 

 

A pod imenom Anti Romi deluju od 1996. godine. Smatraju se za "starom" grupom Grobara jer su nastali još 1981. godine kao Grobari Karaburma. Njihovo ime se 2010. godine, posle nereda na utakmici reprezentacija Italije i Srbije u Đenovi, našlo i na spisku ekstremističkih grupa koje moraju biti zabranjene. Naravno, to se nije dogodilo.

Ekspozitura do Budve

Beograđanin Luka Pilčević (22), osumnjičen da je učestvovao u brutalnom ubistvu "škaljarca" Milića Minje Šakovića 17. juna 2022. u Budvi, kako sumnja policija Crne Gore regrutovao je "kavački" klan. On je, inače, živeo na Karaburmi uz Lucifera.

Njihov najčuveniji vođa bio je Predrag Simić, zvani Sima Srbija. Navijač sa podebljim stažom na jugu poslednji put se pominjao juna 2012. Tada je, navodno, pretučen ispred Partizanovog stadiona, a napadači su bili iz crno-bele frakcije Zabranjeni. Sima Srbija je, međutim, demantovao batine i da je zbog lakih povreda završio na VMA.

U ratu na jugu, Anti-Romi su prišli Velji Nevolji. Tako su 2021. godine bili potpisnici saopštenja Južne Tribine u kojoj se navodilo da bilo koja frakcija Alkatraza ne može na jug. Ubrzo, Karaburma se pretvorila u beogradski Divlji zapad. Obračuni, bacanje bombi, ranjeni... Sve do hapšenja Lucifera.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike