Svi uhapšeni Belivukovi vojnici ćutali pred tužiocem: Pritvor im određen po četiri osnova!

30.03.2022

10:55

0

Autor: 24sedam

U Tužilaštvu su saslušani osumnjičeni i za njih 15 predložen pritvor po svim tačkama, a trojica odranije u pritvoru

Svi uhapšeni Belivukovi vojnici ćutali pred tužiocem: Pritvor im određen po četiri osnova!
Hapšenje "Anri-Roma" na Karaburmi - Copyright Printscreen/MUP

Tužillaštvo za organizovani kriminal saslušalo je sve uhapšene pripadnika kriminalne grupe koja se dovodi u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, a za koju se sumnja da su po beogradskim splavovima i klubovima prodavala drogu. Svih 18 osumnjičenih, kako 24sedam saznaje, branilo se ćutanjem pred tužiocem.

U Tužilaštvu su saslušani svi osumnjičeni i za njih 15 je predloženo određivanje pritvora po svim tačkama - kako ne bi uticali na svedoke, zbog opasnosti od bekstva, kako ne bi ponovili krivično delo i zbog uznemirenja javnosti. Trojica osumnjičenih od ranije su u pritvoru.

Kako su juče saopštili iz Tužilaštva za organizovani kriminal, a kasnije potvrdila i policija, uhapšena je grupa koja se sumnjiči da je od 17. maja 2021. godine do juče, na teritoriji Beograda proizvodila i stavila u promet drogu i to na splavovima "Port", "Fristajler", kao i u klubu "Kasina".

Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv Lazara Marinkovića, Marka Trajkovića, Veljka Ogurlića, Stefana Simića, Uroša Bulajića, Marka Prlje, Aleksandra Krstića, Luke Gemaljevića, Alekse Košutića, Borislava Marmuta, Predraga Vučkovića, Luke Ostojića, Luke Mumovića, Stefana Milanovića, kao i Nikole Filipovića, Vasilija Nikolovskog i Alekse Vasića, koji su već u pritvoru.

Vođa kriminalne bande je, kako je naveo MUP, Lazar Marinković, zvani Lucifer, jedan od vođa Partizanovih navijača sa Karaburme. Sumnja se da su navijači na Karaburmi u poslednjih nekoliko meseci izazvali niz incidenata, od bacanja bombi, ranjavanja nožem do pucnjava.

U saopštenjima policije i tužilaštva, pored ostalog navodi se i da su osumnjičeni uhapšeni posle višemesečnog predistražnog postupka, zbog sumnje da su počinili krivično delo udruživanje radi krivičnih dela, krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su bili deo Belivukove grupe, koja je nastavila da radi i posle hapšenja zloglasnog klana, u februaru prošle godine.

- Operativne informacije, za koje su sada prikupljeni i dokazi, ukaziuju da su uhapšeni bliski Partizanovoj navijačkoj grupi "Principi", za koju je tužilaštvo utvrdilo da je bila paravan Belivuku i Miljkoviću za najteža krivična dela - kaže naš izvor blizak istrazi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike