Vođa "grobara" izrešetan dok je popravljao auto: Pumpiju dva metka u glavu i tri u leđa!

29.10.2023

08:00

0

Nenad Pumpalović Pumpi izrešetan je pred svojom kućom na Karaburmi

Vođa "grobara" izrešetan dok je popravljao auto: Pumpiju dva metka u glavu i tri u leđa!
Nenad Pumpalović i mesto njegovog ubistva - Copyright Printscreen/YouTube/Rudar7

Nenad Pumpalović, poznatiji kao Pumpi, član Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana i pripadnik "tigrova", ali i nekadašnji vođa Patrizanovih navijača "grobara", kao i jedan od onih momaka odranije poznatih policiji, likvidiran je pre tačno 22 godine ispred svoje kuće na beogradskoj Karaburmi, a njegove ubice nikada nisu pronađene.

Pumpalović je likvidiran 29. oktobra 2001. godine, oko 19.10 časova, ispred svoje kuće u Ćustendilskoj ulici kod broja 24, na uglu sa Astronomskom, gde se malo pre ubistva preselio iz Borče.

Na Pumpalovića su, dok je popravljao svoj "ford eskort", pucala dvojica nepoznatih napadača i to iz automobila "opel suza", sive boje.

Oni su ispalili više hitaca iz pištolja od kojih su dva metka pogodila Pumpalovića u glavu, a tri u leđa. Nastavili su zatim vožnju prema Bogosloviji odakle im se gubi svaki trag.

U trenutku dolaska uviđajne ekipe, hauba Pumpalovićevog automobila bila je podignuta, a njegovo telo ležalo je na drugoj strani ulice. Inspektori su odmah pretpostavili da je popravljao auto kad su zapraštali hici i da je potom bezuspešno pokušao da pobegne.

Svađa pre zločina

Tokom uviđaja, na mestu zločina nađene su čaure kalibra 7,65 milimetara ispaljene iz pištolja. Znao se čak i registarski broj vozila iz kog su pucali napadači, ali je ubrzo utvrđeno da je automobil ukraden. Neposredno pre pucnjave, očevici su čuli svađu, pa se pretpostavljalo da je Pumpi poznavao napadače.

Flašom u glavu vođe splitske "torcide"

Pumpalović je nekada bio jedan od vođa Partizanovih navijača "grobara", ali je posle incidenta na utakmici Hajduk - Partizan odustao od aktivnog bodrenja crno-belih. Tada je flašom u glavu pogodio vođu splitske "torcide".

U momentu kad je likvidiran, Pumpalović je imao 32 godine. Pojedini štampani mediji pisali su da je ubijen naočigled svoje supruge koja je nedaleko odatle u dvorištu kuće držala njihovu ćerkicu u naručju.

Pumpalović je odranije bio poznat policiji, a nekoliko puta osuđivan je zbog raznih, uglavnom težih, krivičnih dela. Samo tri meseca pre nego što je ubijen izašao je iz zatvora gde je izdržavao kaznu zbog nedozvoljenog nošenja oružja.

Iznude, ucene, razbojništva

Bio je, nekoliko godina pre likvidacije, osumnjičen da je u jednoj tuči u Leštanima ubio konobara, ali je na suđenju oslobođen usled nedostatka dokaza. Osuđivan je i zbog iznuda, ucena i nekoliko razbojništava u Borči, kao i zbog maltretiranja policajca.

24sedam, L. Đ. T.
Ilustracija

Iako mu je više puta na sudu dokazana krivica, Pumpalović je osuđivan na blage zatvorske kazne, što mnogi pripisuju i njegovim vezama sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, jer je bio u 'tigrovima' i na ratištima u Baranji, Slavoniji i Bosni.

Upućeni kažu da je po završetku rata radio za Arkana kao blagajnik i kurir. Sakupljao je, naime, pazare iz njegovih lokala. A posle Arkanovog ubistva, Pumpi je, kako su tvrdili njegovi poznavaoci, pokušao sam da organizuje svoje poslove. U toj vezi sa Željkom Ražnatovićem i tim poslovima, koje je Arkan za života sređivao svojim gardistima, neki su kasnije videli razlog ubistva Nenada Pumpalovića.

Mediji su posle ubistva Pumpalovića objavljivali tekstove u kojima je pitano ko ubija Arkanove "tigrove". Osim Željka Ražnatovića koji je likvidiran godinu i po ranije, u međuvremenu, pre Pumpalovića, ubijeni su i Milan Đorđević Bombona, Momir Gavrilović i Slavko Mijović, koji su dovođeni u direktnu vezu sa Arkanom. Sva ova ubistva, osim Arkanovog, povezuje i činjenica da nikad nisu rasvetljena, a ubice nikad nisu uhapšene.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike