Zvicer u Specijalnom sudu: Evo kakvu je grupu osnovao vođa "kavčana" sa Džonijem sa Vračara

26.01.2024

14:36

0

Autor: 24sedam

U Specijalnom sudu za 26. februar zakazano ročište Radoju Zviceru

Zvicer u Specijalnom sudu: Evo kakvu je grupu osnovao vođa "kavčana" sa Džonijem sa Vračara
Nikola Vušović i Radoje Zvicer - Copyright printscreen/MUP

U Specijalnom sudu u Beogradu je za 26. februar zakazano pripremno rorčište pred početak suđenja Radoju Zviceru i Nikoli Vušoviću zvanom Džoni sa Vračara, kao i 10 pripadnika njihove grupe, zbog sumnje da su pokušali da otruju muškaraca koji se nalazi u zatvoru u Crnoj Gori.

Pored termina u februaru zakazano je suđenje i za 1. mart, potvrdila je za Tanjug portparol tog suda Milica Veličković.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nedavno je predložilo sudu da predmet po ovoj optužnici spoji sa predmetom protiv grupe tzv. vračarci u kojem je Vušović označen kao vođa grupe.

Optužnicom su, pored Zvicera i Vušovića, obuhvaćeni Nedeljko Todorović, Dario Đorđević, Aleksandar Milošević, Nikola Milenković, Ognjen Drašković, Danilo Tešić, Bojan Šotra, Aleksandar Čović, Bogdan Dimitrijević i Dejan Rutanj. Zvicer i Vušović se sumnjiče da su od početka 2019. godine do 11. novembra 2022. godine na teritoriji Srbije i Crne Gore organizovali kriminalnu grupu čiji su pripadnici postali ostali osumnjičeni.

Grupa je za cilj imala vršenje krivičnih dela - teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, neovlašćene proizvodnje, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, prinuda i izazivanje opšte opasnosti, a radi sticanja finansijske i druge koristi.

Optužnicom im je na teret stavljeno da su pokušali cijanidom da otruju osobu koja se nalazila u pritvoru u Crnoj Gori i bila je spremna na saradnju sa istražnim organima te države. Sumnjiče se da su rođenu sestru žrtve, pretnjama, paljenjem lokala i automobila u njenom vlasništvu, prinudili da sa njima sarađuje i ubedi brata da odustane od saradnje. Oni su je nakon toga, bez njenog znanja, iskoristili da bratu odnese otrovanu hranu u pritvor da bi ga tako ubili.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike