Braći umakao glavni svedok protiv "kavčana": Jurili ga po Sloveniji, pratili ćerku, a metka ga spasio tužilac

24.01.2024

09:54

0

Optuženi braća Nenad i Kosta Tabaković

Braći umakao glavni svedok protiv "kavčana": Jurili ga po Sloveniji, pratili ćerku, a metka ga spasio tužilac
Copyright FOTO TANJUG/ FOTO STA/ BOSTJAN PODLOGAR

Slovenačko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv braće Nenada i Koste Tabakovića, koja ih tereti za umešanost u planiranje ubistva glavnog svedoka u slučaju "kavačkog klana" Darka Nevzatovića, piše mariborska "Večer".

Likvidaciju su naredili Dragan Knežević (42) iz Crne Gore, a umešani su i državljani Srbije Filip Vrzić (37) i Mirko Marinković (25), kao i Hrvat Marko Skerbec (30), koji su nedostupni pravosudnim organima.

Navodi se da je klan bio optuživan za umešanost u veliki šverc droge na međunarodnom planu, ali da je u maju 2020. Nevzatović odlučio da policiji otkrije njihove aktivnosti. Zbog toga je iste godine pokušana njegova likvidacija u Srbiji, a godinu dana kasnije i u Kopru. Nevzatovića je u Sloveniji trebalo da ubiju Nenad (52) i Kosta Tabaković (48), ali nisu uspeli da mu uđu u trag, jer je tada već bio pod zaštitom policije.

"Večer" nezvanično saznaje, da su planeri ubistva prisustvovali čak i treninzima njegove ćerke, čekajući da li će se pojaviti. Nevzatović i njegova porodica su sada u programu zaštite svedoka.

Kosta Tabaković je u Italiji osuđen za šverc droge i već je odslužio kaznu. Nenad Tabaković je jedan od optuženih u slučaju slovenačke ćelije klana "Kavač", ali mu se trenutno ne sudi zbog većih zdravstvenih problema. Vrzić je u pritvoru u Srbiji gde je optužen za ubistvo a Knežević je u novembru 2023. uhapšen u Francuskoj na osnovu međunarodne poternice iz Crne Gore zbog optužbi za ubistvo, trgovinu drogom i druga krivična dela.

- Oni će verovatno ostati nedostižni za slovenačko pravosuđe, jer su iz zemalja van EU, koje ne izručuju svoje državljane - piše "Večer".

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike