Zviceru da se sudi sa "vračarcima": Predlog Tužilaštva za organizovani kriminal

22.01.2024

11:30

0

Pripremno ročište u postupku protiv "vračarske grupe" Nikole Vušovića trebalo bi da bude nastavljeno 6. i 7. februara

Zviceru da se sudi sa "vračarcima": Predlog Tužilaštva za organizovani kriminal
Nikola Vušović i Radoje Zvicer - Copyright printscreen/MUP

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal predožilo je sudu da spoji postupkak protiv "vračarskog klana" sa postupkom po optužnici koja je nedavno podignuta protiv odbeglog Radoja Zvicera i ostalih za planiranje ubistva Strahinje Savića cijanidom u zatvoru Spuž.

Pripremno ročište u postupku protiv "vračarske grupe" na čijem je čelu prema optužnici bio Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara koja je optužena za tri ubistva i pet pokušaja ubistava, trebalo bi da bude nastavljeno 6. i 7. februara. U međuvremenu je Apelacioni sud potvrdio optužnicu i protiv Zvicera i Vušovića za planiranje ubistva u Spužu, posle čega je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo da se ova dva postupka spoje i da se vođi "kavačkog klana" i ispostavi njegove kriminalne grupe, takozvanim "vračarcima" sudi u jednom sudskom postupku.

Podsetimo, i Vušović je kao i Zvicer u bekstvu i za njima su raspisane poternice. Optužnicom protiv Vušovićevog klana obuhvaćeno je 38 optuženih, a neki od njih su i na optužnici protiv Zvicera. Inače i u optužnici koja je podignuta proitv odbeglog vođe "kavačkog klana" navodi se da su kriminalnu grupu koja je planirala likvidaciju u zatovru Spuž cijanidom, organizovali Zvicer i Vušović.

Savić je, podsetimo, uhapšen u januaru 2021. u Budvi zbog sumnje da je sa Lazarom Ilićem pripremao likvidaciju Marka Ljubiše Kana, koji važi za osobu blisku rivalskom "škaljarskom klanu". On je, navodno, posle hapšenja istražiteljima odmah dao šifru svog telefona i otkrio važne informacije zbog kojih su kasnije uhapšeni mnogobrojni saradnici "kavčana", zbog čega je i sam postao njihova meta, piše Kurir pozivajući se na izvore iz istrage.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike