Zvicerov čovek izlazi iz ćelije! Vođa slovenačkih "kavčana" na šetalištu

24.01.2024

20:45

0

Autor: 24sedam

Klemen Kadivec posle štrajka glađu dobio dva sata šetnje

Zvicerov čovek izlazi iz ćelije! Vođa slovenačkih "kavčana" na šetalištu
Copyright Facebook

Klemen Kadivec, optužen da je vodio slovensku ćeliju "kavačkog klana" Radoja Zvicera, kako prenose slovenački mediji, prekinuo je štrajk glađu u celjskom zatvoru. Hranu će početi da uzima jer ga je predsednika Senata Tomaža Bromseta uverio da će moći da šeta dva sata dnevno zajedno sa ostalim pritvorenicima.

Razlog za štrajk glađu, koji je počeo 16. decembra 2023. jeste veoma strogi pritvorski režim u Celju. Od maja prošle godine Kadivec je potpuno izolovan od ostalih pritvorenika. Veštak psihijatrije dr Peter Pregelj, 10. januara je ocenio da Kadivec nije sposoban da mu se sudi zbog lošeg mentalnog zdravlja. Zatim ga je pregledao specijalista dijabetolog, koji je, prema nezvaničnim podacima, ocenio da njegovo zdravstveno stanje i nije nezadovoljavajuće.

 

Tokom štrajka glađu pio je samo vodu i konzumirao proteine, koje je kupovao u zatvorskoj kantini. Zbog procene psihijatra da nije sposoban za suđenje, postupak protiv Kadivca je privremeno obustavljen, dok je ostalim optuženim nastavljen.

Tako će biti ispitana i dvojica svedoka o stanju prvooptuženog nakon čega će konačnu reč dati sudsko veće.

Slovenci su za Kadiveca čuli 2019. godine kada je "kavčanima" u Slovenijii ukraden kokain vredan dva miliona evra. Krađa kokaina rezultirala je otmicom i ubistvom, jer su za nestanak milionski vrednog kokaina "kavčani" okrivili Žarka Tešanovića i ekipu povezanu sa njim.

Kadivec, Bojan Stanojević i Dragan Čikojević uhapšeni su ranije u Kopru, zbog sumnje da su planirali i organizovali otmicu Tešanovića i ubistvo Danijela Božića. Danas, 14 članova slovenačke ćelije klana optuženo je za trgovinu drogom. Procenjuje se da su zaradili najmanje šest miliona evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike