Otkrivamo gde je "kavčanin" ubica iz Slovenije: Zatvoren u Srbiji, digao ruku na najrođenijeg

25.01.2024

20:45

0

Autor: 24sedam

Slovenci potražuju Srbina koji je na lečenju u Beogradu

Otkrivamo gde je "kavčanin" ubica iz Slovenije: Zatvoren u Srbiji, digao ruku na najrođenijeg
Copyright Foto: 24sedam/ Goran Sivački

Državljanina Srbije Filipa Vrzića (39), "kavčanina" optuženog u Sloveniji za pripremanje ubistva svedoka saradnika tužilaštva, ne mogu da pronađu tamošnji pravosudni organi. U početku su verovali da robija u jednoj zemlji Evropske unije, ali on je u Srbiji.

"Kavčanin", iz slovenačkog ogranka ovog klana, nalazi se u psihijatrijskoj ustanovi "Dr Laza Lazarević" u Beogradu. Vrzić je osumnjičen da je u porodičnoj kući u Surčinu 20. septembra 2023. brutalno pretukao oca Dejana (68).

Toga dana Vrzić je metalnom šipkom napao oca u kući. Udarao ga je po glavi i smrskao mu lobanju, a potpuno mu slomio kosti lica. Otac je u teškom stanju primljen u bolnicu, hitno operisan, a lekari su se dva dana grčevito borili da mu sačuvaju život. Sin je, takođe, šipkom povredio u dvorištu i majku (71), koja je sa lakim povredama posle ukazane lekarske pomoći poslata na kućno lečenje. Na meti sumanutog napadača našla se i sestra, ali se ona dala u beg. Onda je nasrnuo i na dvoje komšija.

Surčinci objašnjavaju da se Vrzić vratio u porodični dom nepunih godinu dana pre napada. Znaju ga, kažu, kao problematičnog čoveka, koji je sušta suprotnost svojim roditeljima.

Posle "divljanja", vratio se u kuću, legao u svoju sobu i zaspao. Tu ga je policija i pronašla i uhapsila.

Navodno, Vrzić je ranije bio na lečenju u bolnici "Dr Laza Lazarević", a svemu su komovali i narkotici. Uz pomoć majke je pušten, jer je smatrala da je dobro i da će mu u kućnim uslovima biti bolje.

Slovenci su prekjuče podigli optužnicu protiv Vrzića, braće Tabaković - Nenada (52) i Koste (48), Crnogorca Dragana Kneževića (42), državljanina Srbije Mirka Marinkovića (25) i Hrvata Marka Skerbeca (30). Oni su umešani u planiranje ubistva Darka Nevzatovića, glavnog svedoka o "kavačkom klanu" u Sloveniji. Za ovog insajdera tužilaštva dojučerašnji drugovi iz "kavačkog klana" Radoja Zvicera spremili su tri smrtonosna scenarija kako bi ga sprečili da "propeva" o njihovim poslovima sa kokainom.

Trebalo je da svedoka ubiju u dva maha. Prvo u avgustu 2020. u Srbiji, a zatim ponovo u proleće 2021. u Kopru.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike