Smrtonosni scenario za "pevača": Odbeglom "kavčaninu" spremili snajper, bombu i mašinu za mlevenje mesa

24.01.2024

18:15

0

Autor: 24sedam

Razotkriven osvetnički plan "kavčana"

Smrtonosni scenario za "pevača": Odbeglom "kavčaninu" spremili snajper, bombu i mašinu za mlevenje mesa
Ilustracija - Copyright FOTO TANJUG/ FOTO STA/ BOSTJAN PODLOGAR

Darku Nevzatoviću, svedoku saradniku slovenačkog tužilaštva, dojučerašnji drugovi iz "kavačkog klana" Radoja Zvicera spremili su tri smrtonosna scenarija kako bi ga sprečili da "propeva" o njihovim poslovima sa kokainom.

Prema prvoj verziji, Mirko Marinković (25), državljanin Srbije, trebalo je da ga ubije iz snajperske puške sa prigušivačem. U drugoj, postavili bi bombu u rupi/kanalizaciji na putu i ​​aktivirali bi je kada bi Nevzatović tuda prošao automobilom.

I po trećoj, bila je spremna otmica pa likvidacija, a njegovo telo bi bacili u mašinu za mlevenje mesa.

- Najubedljivije bi bilo da uredno nestane u podrumu, da se iseče na tanke kriške. Treba nam samo mlin za meso. Da ga sameljemo i da posle sve pobacamo u more ili šumi. Samo se pobrinite da imate nekoga spremnog da nam donese mašinu ili kiselinu, a još bolje da to i samljemo i rastvorimo. Može i živi kreč, ali ne bi pojeo sve kosti - napisao je Marinković sunarodniku Filipu Vrziću (37).

Slovenački istražitelji su ovu komunikaciju pronašli na šifrovanoj "Skaj" aplikaciji na kojoj su "kavčani" razmenjivali poruke.

Ovo sve navodi tužilac Jože Levašič u optužnicu protiv braće Nenada i Koste Tabakovića zbog umešanosti u planiranje ubistva Darka Nevzatovića, glavnog svedoka o "kavačkom klanu". Likvidaciju je, navodi se, organizovao Crnogorac Dragan Knežević (42), a uz njega su gorepomenuti Srbi Vrzić i Marinković, kao i Hrvat Marko Skerbec (30).

Ali ova četvorka je van domašaja slovenačkog pravosuđa. 

Nevzatović je igrao važnu ulogu u slovenačkoj ćeliji "kavčana". Ali u maju 2020. je odlučio da policiji otkrije aktivnosti ove grupe. Zato su dojučerašnji saradnici i hteli da ga ubiju, prvo u avgustu 2020. u Srbiji, a zatim ponovo u proleće 2021. u Kopru.

Insajdera je trebalo da traže braća, 52-godišnji Nenad i 48-godišnji Kosta Tabaković, ali nisu mu ušli u trag, jer je već bio pod zaštitom policije. 

Nevzatović i njegova porodica su sada u programu zaštite svedoka.

Kosta Tabaković je u Italiji osuđen za šverc droge i već je odslužio kaznu. Njegov brat Nenad je jedan od optuženih u slučaju slovenačkog klana "kavčana". Vrzić je u pritvoru u Srbiji, dok je Knežević u novembru 2023. uhapšen u Francuskoj po međunarodnoj poternici zbog optužbi za ubistvo, trgovinu drogom i druga krivična dela. Oni će verovatno ostati nedostižni za slovenačko pravosuđe jer su iz zemalja van EU, koje ne izručuju svoje državljane.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike