Biće predstavljeni novi dokazi: Nastavlja se suđenje Brajanu Volšu koji se sumnjiči da je ubio suprugu Anu

02.11.2023

08:02

0

On je uhapšen 8. januara zbog ometanja istrage, a kasnije je i optužen za ubistvo supruge

Biće predstavljeni novi dokazi: Nastavlja se suđenje Brajanu Volšu koji se sumnjiči da je ubio suprugu Anu
Copyright Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Pool

Suđenje Brajanu Volšu (48), koji je optužen da je u novogodišnjoj noći ubio suprugu, Anu Volš (39), rodom iz Beograda biće održano danas.

Trebalo bi da se predstave novi dokazi koji su poslati na veštačenje, a to su rezultati DNK analize.

Brajan Volš je uhapšen 8. januara zbog ometanja istrage, a kasnije je i optužen  za ubistvo supruge.

Njega sumnjiče da je suprugu ubio u podrumu njihove kuće u gradu Kohasetu u Masačusetsu u SAD, a potom njeno telo raskomadao i delove odneo na deponiju kako njeni ostaci nikada ne bi bili pronađeni.

Podsetimo, nestanak Ane Volš prijavio je njen poslodavac iz Vašingtona, pošto se posle novogodišnjih praznika nije vratila na posao, a suprug mu je rekao da je otputovala u noći između 1. i 2. januara.

Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Pool
 

Tok suđenja

Na prvom suđenju Volš je izjavio da nije kriv, a sudija mu je odredio pritvor, bez mogućnosti kaucije. Dokazi protiv njega prikupljeni su u 10 kesa, i to u kontejnerima u blizini kuće njegove majke, a jedan od ključnih dokaza je internet pretraga Brajana Volša gde se vidi da je pretraživao "kako se rešiti tela".

- Među dokazima su i ogrlica koju je Ana nosila, Prada torbica, potvrda o vakcinaciji protiv kovida na njego ime, kao i drugi predmeti koji sadrže Anin i Brajanov DNK trag - navode oni.

U avgustu je suđenje odloženo je jer u sud nisu stigli rezultati DNK analize. Inače, Volš sve vreme negira da je ubio suprugu Anu, a njena majka Milanka koja živi u Beogradu ranije je govorila "da ona ne veruje da je Brajan naudio njenoj ćerki, te da se ona i dalje nada da le se Ana pojaviti".

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Ana Ljubicic
 

Do sada je otkriveno da je Ana imala ljubavnu aferu sa prijateljem iz Vašingtona, gde je radila, kao i to da je majka Brajana Volša krajem prošle godine angažovala privatnog detektiva da je prati.

Policija je u kući Ane i Brajana, u podrumu pronašla tragove Anine krvi, a na deponijama na kojima je snimljen njen suprug, delove njenih ličnih stvari.

Ključno svedočenje

Devojka koja je čuvala decu Ane i Brajana Volša otkrila je da je nekoliko dana posle nestanka Ane primetila da je Brajan promenio sve tepihe u prizemlju kuće. Pored toga, zamenio je i kantu za smeće i promenio bravu na vratima podruma.

Takođe, u danu kada je Ana Volš ubijena, Volš je bebisiterki rekao da će on i Ana otići na kasni branč, ali je potom tvrdio da su promenili plan i da je Ana morala da se vrati u Vašington.

Instagram_Drew Karedes @DrewKaredes
 

- Policija i tužilaštvo su potom rekonstruisali Anine poslednje sate života i ubrzo je postalo jasno da ona nije izašla iz kuće. Signal njenog mobilnog telefona poslednji put je bio u blizini kuće. S druge strane, Volš koji je u to vreme bio u kućnom pritvoru zbog prevare sa vrednim slikama, tvrdio je da je vodio decu u školu, a kamere su ga snimile kako za gotovinu kupuje veliku količinu sredstava za čišćenje, krpe i kofere - podsetili su mediji.

Rezultati istrage privtnog detektiva, kojeg je angažovala Dajana Volš, nisu saopšteni javnosti.

Više Aninih prijatelja potvrdilo je da je ona planirala da se sa decom preseli u Vašington, gde je radila i bila na visokoj poziciji u poslu sa nekretninama. 

Pomoćnik okružnog tužioca Norfolka Greg Konor rekao je i da je Ana imala životno osiguranje na iznos od 2,2 miliona dolara, a da je Brajan Volš jedini korisnik.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike