Crna Gora traži izručenje Kragujevčanina: Sudi mu se za ubistvo na Pagu, osumnjičen za likvidaciju Šakovića! Oba zločina naručili "kavčani"

23.05.2023

09:14

0

Autor: Mi. S.

Duško Tanasković ponovo pred sudom u Zadru 14. juna kada bi trebalo da iznese odbranu

Crna Gora traži izručenje Kragujevčanina: Sudi mu se za ubistvo na Pagu, osumnjičen za likvidaciju Šakovića! Oba zločina naručili "kavčani"
Duško Tanasković u sudnici nosi pancir - Copyright YouTube/Zadarski. hr

Crna Gora je tražila izručenje Kragujevčanina Duška Tanaskovića (29), kome se sudi u Zadru zbog ubistva visokopozicioniranog pripadnika "škaljarskog klana" Gorana Vlaovića (39). On je osumnjičen i za ubistvo Milića Minje Šakovića, u junu prošle godine u Budvi.

Veruje se da su ova dva zločina tesno povezana i da su ubistva Šakovića i Vlaovića naručili i platili "kavčani". Zločin na Pagu dogodio se 25. avgusta, a Tanasković je uhapšen istog dana.

Tanaskoviću se sudi u Hrvatskoj i preti mu kazna do 20 godina robije. Tužilaštvo smatra da je pucao u potiljak Vlaoviću, a veštaci su procenili da je znao šta radi, iako su mu u krvi pronađeni narkotici i psihoaktivne supstance "diazepam" i "olanzapin". U urinu su mu nađeni tragovi droge i lekova.

Tanaskoviću nije pomoglo ni to što je gutao žilete i upaljače, jer je tim veštaka zaključio da su njegovi postupci proračunati, jer je žilete obmotao lepljivom trakom, kako bi imao što manje povreda. Cilj mu je bio, kako smatraju, da se prebaci u bolnicu.

Crnogorsko pravosuđe smatra da bi trebalo da se objedine ova dva predmeta, jer su žrtve crnogorski državljani, a naručilac ubistava je isti klan. To, pored ostalog, proizilazi i iz "Skaj" komunikacije. O zahtevu Crne Gore tek bi trebalo da se odluči.

Suđenje Tanaskoviću nastavlja se 14. juna kada bi on trebalo da iznese odbranu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike