Profesionalac sa "glokom" ubio Miloša Šakovića u podne: Likvidacija plaćena 50.000 evra! Brat od strica Minja izrešetan u Budvi

31.03.2024

08:00

0

Slučajna žrtva Radivoje Jovanović, koji je sa suprugom sedeo za susednim stolom

Profesionalac sa "glokom" ubio Miloša Šakovića u podne: Likvidacija plaćena 50.000 evra! Brat od strica Minja izrešetan u Budvi
Miloš Šakovi, Radivoje Jovanović i mesto zločina - Copyright Printscreen/YouTube/Rudar7

Podgoričanin Miloš Šaković, koji je navodno bio član "zagoričkog klana", likvidiran je pre tačno šest godina u kafiću u centru Podgorice. Tom prilikom ubijen je i Radivoje Jovanović, koji je bio slučajna žrtva. Oni su tog 31. marta 2018. godine, oko podne, sedeli za dva različita stola kad je maskirani napadač zapucao iz pištolja marke "glok". Osumnjičeni za dvostruko ubistvo u Podgorici uhapšeni su i optuženi, ali presude u tom predmetu još nema.

Milošev brat od strica Milić Minja Šaković, koji je važio za visokopozicioniranog člana "škaljarskog klana", da podsetimo, ubijen je 17. juna 2022. godine u Budvi. Za to ubistvo osumnjičen je Luka Pilčević (22) iz Beograda, a Dušan Tanasković (28) iz Kragujevca sumnjiči se da mu je pomagao u zločinu tokom maja i juna. Njima je nedavno počelo suđenje u Crnoj Gori, a Tanasković je osuđen u Hrvatskoj na 19 godina zatvora za ubistvo visokopozicioniranog "škaljarca" Gorana Vlaoviča.

Pilčević je i dalje u bekstvu, a Tanasković je uhapšen u Hrvatskoj zbog sumnje da je direktni počinilac ubistva takođe visokopozicioniranog "škaljarca" Gorana Vlaovića na hrvatskom ostrvu Pag.

Milić Šaković pominjan je i u okviru istrage o ubistvu vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, ali Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nikada ga nije zvanično teretilo za taj zločin.

Posle ubistva MIloša Šakovića i Jovanovića, direktor Uprave policije Slavko Stojanović i načelnik podgoričkog Centra bezbednosti Jovica Rečević podneli su ostavke zbog pogoršane bezbednosne situacije u glavnom gradu Crne Gore.

Bacio pištolj, kačket i torbicu

Miloš Šaković je u lokalu bio sa porodicom i prijateljima. Prema rečima očevidaca, u trenutku dok mu se ubica približavao Šaković je, navodno, primetio da muškarac ima silikonsku masku, pa je odmah reagovao da bi zaštitio porodicu i prijatelje. Prevrnuo je sto iza kojeg se zaklonio, meci su ga promašili, ali su pogodili Jovanovića koji je sa suprugom sedeo za susednim stolom.

Printscreen/YouTube/Rudar7
Kafić u kom su sedeli Miloš Šaković i Radivoje Jovanović

Šaković je potom trčeći pokušao da pobegne ka tržnom centru prekoputa kafića, ali je ubica krenuo za njim. U trku je ka njemu ispalio više metaka, a posle pedesetak metara Šaković je pao.

Sa pištoljem u jednoj i torbicom u drugoj ruci ubica je odšetao ka Ulici Miljana Vukova, a potom Ulicom Balšića, gde je naspram jedne picerije skrenuo između zgrada i na parkingu bacio pištolj, kačket i torbicu. Policija je nedaleko od mesta ubistva pronašla stvari koje je ubica bacio.

Prijatelji ubijenog Šakovića izjavili su da se on nije osećao ugroženim, da nije nosio pancir ni oružje i da se slobodno kretao.

Kako su crnogoski mediji nezvanično preneli, Šaković je bio član takozvanog zagoričkog klana. Odranije je bio poznat policiji, a jedan deo njegove porodice važi za bezbednosno interesantan. Miloš je 2014. godine hapšen zbog izdržavanja dvogodišnje zatvorske kazne, jer je švercovao oko 250 grama heroina koji je dilovao od 2011. do 2012. godine.

Loši odnosi sa Minjom

U akciiji "Pečat", pored njega je uhapšena i njegova devojka Jovana Ubović. Policija je tada sumnjala da su duže vreme pakovali i prodavali heroin. Šaković i devojka su heroin nabavljali u većim količinama. Drogu se krili u Jovaninoj kući u podgoričkom naselju Zabjelo. Tamo su je merili i prepakivali u takozvane petice i desetke.

Foto: Profimedia/Youtube/Vijesti/Rudar7
Milić i Miloš Šaković

Šakoviću se sudilo i za nasilničko ponašanje nad Mišom Vešovićem, kom je, navodno sa Nikolom i Nebojšom Markovićem, preprečio put i obratio mu se rečima: "Izađi iz kola majku ti..., sad ću da te ubijem." Šaković je ovo negirao pred sudom. On je dve godine pre likvidacije izašao iz spuškog zatvora u kom je robijao zbog dilovanja droge.

Miloš Šaković je brat od strica Milića Minje Šakovića i Marka Šakovića, koji su članovi "škaljarskog klana". Braća Šaković su iz podgoričkog naselja Zagorič. Prema nezvaničnim saznanjima, Miloš i Minja Šaković nisu bili u dobrim odnosima.

Ubijeni Miloš navodno je bio blizak rivalskom "kavačkom klanu". Miloš Šaković bio je u veoma dobrim odnosima sa Igorom Božovićem, jednim od vođa "kavčana". Iz policije je nezvanično rečeno da je Šaković žrtva obračuna kotorskih klanova.

Sale Mutavi i dva repetirana pištolja

Minja i Marko Šaković osuđeni su za ubistvo Miroja Baošića koji je 2005. godine ubijen u klasičnoj "sačekuši" ispred svoje kuće. Sukob između Baošića i Šakovića datirao je odranije, a Baošić je 2004. godine teško ranio Marka Šakovića, koji je tada imao svega 19 godina.

Printscreen/YouTube/Rudar7
Kafić u kome se dogodilo dvostruko ubistvo

Milić Minja Šaković više puta je bio meta napada. On je 8. septembra 2017. godine teško ranjen ispred lokala "Auto Zeta", a tada je nastradao Ivan Nedović iz Podgorice koji je bio u njegovom društvu, a za kog se pretpostavlja da je bio slučajna žrtva.

Za Milićem je tragala i beogradska policija zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, sredinom oktobra 2016, a iste godine je privođen nakon što je policija u specijalnoj pregradi njegovog blindiranog vozila pronašla dva repertirana pištolja sa po 15 metaka. Posle saslušanja je pušten na slobodu, jer je njegov drug izjavio da sporni pištolji pripadaju njemu.

Printscreen/Mup
Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi

Beogradski mediji su tada pisali da je Stan­ko­vić ubi­jen u ob­ra­ču­nu cr­no­gor­skih kla­nova, ko­ji su za­ra­ti­li zbog pre­vla­sti na nar­ko-tr­ži­štu. Za njegovo ubistvo bile su navodno spremljene čak četiri ekipe sa ukupno 12 ljudi i iza svega je stajao "škaljarski klan". Navodno je ubistvo vođe navijača Partizana plaćeno 300.000 evra, i to ne u kešu nego u kokainu.

Plaćena likvidacija

Optužnicom tužilaštva Crne Gore za ubistvo Miloša Šakovića i Jovanovića obuhvaćeno je 19 osoba koje se sumnjiče za organizovanje kriminalne grupe, dok je Marko Jovanović označen kao direktni egzekutor i on je i dalje u bekstvu. Dvostruko ubistvo još nije dobilo sudski epilog, jer proces nije završen.

Printscreen/YouTube/Rudar7
Mesto ubistva u centru Podgorice

Nekoliko optuženih tražilo je da zaključi sporazum o priznanju krivice. Optužnicom je obuhvaćeno 19 okrivljenih, među kojima je i Marko Jovanović, optužen da je ubio Šakovića i Jovanovića. On se tereti da je ispalio više hitaca koji su oborili Šakovića na zemlju, a potom ga je "overio" nekoliko puta. Crnogorski mediji svojevremeno su preneli da je Jovanoviću za ovu likvidaciju plaćeno 50.000 evra.

Snežana Romanović Krulanović, devojka koja je u trenutku egzekucije bila u ljubavnoj vezi sa Jovanovićem, iznela je u svom svedočenju tvrdnje koje bi mogle da ukažu da je upravo Jovanović povukao obarač tog 31. marta. Ona je ispričala da je bila sa Jovanovićem u trenutku kad mu je saopšteno da je Dražen Čađenović dignut u vazduh. Kasnije je, kako je rekla, zvao jedan od Markovih prijatelja i rekao joj da je Jovanović napravio glupost, ali da će biti dobro.

U organizovanoj grupi svako je imao posebnu ulogu. Osim Marka Jovanovića koji se tereti kao direkni egzekutor, optužnicom su obuhvaćeni i Predrag i Janko Vukadinović, Kristina Brnović, Dragoljub Ćetković, Lazar Raičević, Đurađ Lončar, Arnel Mandić, Miloš Božović, Željko Đukić, Drago Vukčević, Balša Todorović, Radoš Popović, Smail Lekić, Aleksandar Dropo, Marko Rnković, Lidija Bulatović i Tomo Orović.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike