"Kavački klan" stigao i do Kraljeva: Mladi plaćenici iz ovog grada ubili Ranka Eskobara, Luku Žižića, Zeku i Šarca!

20.04.2023

08:05

0

Autor: Ekipa 24sedam

Kraljevčani su osumnjičeni za više ubistava koja su se dogodila proteklih godina

"Kavački klan" stigao i do Kraljeva: Mladi plaćenici iz ovog grada ubili Ranka Eskobara, Luku Žižića, Zeku i Šarca!
Kraljevčani su osumnjičeni za više ubistava koja su se dogodila proteklih godina - Copyright MUP

Šest osoba uhapšeno je u velikoj akciji u utorak, zbog sumnje da su angaživali ubice iz Kraljeva za potrebe vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera i vođa kriminalne grupe "Vračarci" Nikole Vušovića. Za nekoliko ubistva koja su se dogodila u proteklih par godina, sumnjiče se mladi plaćenici iz Kraljeva.

Kraljevčanima su lisice na ruke stavljane nakon ubistava Ranka Radoševića zvanog Ranko Eskobar, Luke Žižića, Nikola Zečevića Zeke, kao i nakon likvidacije Aleksandra Šarca. Inače, u ovim slučajevima nadzorne kamere zabeležile su likvidacije ili napadača.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže za 24sedam da nema nikakvog posebnog razloga kada je reč o samom gradu Kraljevu, kao o mestu u kojem su angažovane ubice, "nego sa ljudima koji se nađu, odnosno njihovim karakterom i sposobnošću da rasturaju drogu".

Navodi da organizovane kriminalne grupe imaju svoje ispostave i saradnike u ogromnom broju.

- Klanovi rade svoj posao nezavisno od gradova. To je malo mestašce u Crnoj Gori koje ima razgranatu mrežu - naveo je Radovanović.

"Ubistva Radoševića i Žižića naručila ista osoba"

Printscreen/ Mup
Ranko Radošević

Poslednje u nizu ubistava nakon kog je uhapšen plaćenik iz Kraljeva je likvidacija Ranka Radoševića zvanog Ranko Eskobar 9. marta u kafiću na pumpi u Rušnju. Dvojica napadača sa kapuljačama na glavama i hirurškim maskama na licu došli su u kafić oko 11 sati i u Radoševića ispalila sedam hitaca.

Nakon manje od 48 sati u štek-stanu na Novom Beogradu uhapšeni su Stefan Zlatanović (28) iz Lebana i Luka Vučetić (35) iz Kraljeva, a u stanu sa njima bila je i maloletnica.

Printscreen
Osumnjičeni za ubistvo Ranka Radoševića

Nadzorne kamere su zabeležile dolazak napadača i pucnjavu u lokalu, a potom i njihov beg.

Takođe, zbog sumnje u umešanost u ovom ubistvu u BiH su uhapšeni Azra Šabanović i njen dečko i vođa navijača Partizana iz Brčkog Marko Pjanović.

Pjanović je, inače, na saslušanju u tužilaštvu navodno rekao da je ubistva Ranka Radoševića i Luke Žižića naručila ista osoba. 

Žižića je, kako se sumnja, ubio plaćenik iz Kraljeva Stefan Milašinović krajem aprila prošle godine u kafiću "Ritual" na Novom Beogradu.

Ova likvidacija je zabeležena kamerama iz lokala, a na snimku se vidi kako napadač, obučen u radničko odelo i sa maskom na licu, puca na Žižića. Potom su ga uhvatili brat i prijatelji ubijenog i skinuli mu masku i kačket, rukavicu i pištolj, međutim uspeo je da pobegne električnim trotinetom. Nedelju dana kasnije u rodnom gradu uhapšen je Milašinović, a zbog sumnje da mu je pomogao u skrivanju uhapšen je Jovan U. Protiv njih dvojice je nedavno potvrđena optužnica.

Facebook
Stefan Milašinović

Inače, Milašinović se sumnjiči i za likvidaciju Nikole Zečevića Zeke u Kragujevcu.

Zečević je ubijen 12. februara 2021. godine, naočigled desetak prolaznika u centru grada u Glavnoj kragujevačkoj ulici, ispred Vile "Jelena", čiji je vlasnik.

Printscreen/Youtube/Rudar 7
Nikola Zečević Zeka

Na snimku ubistva koji se pojavio u javnosti se vidi kako napadač sa kapuljačom na glavi korača iza Zečevića, puca u njega, dok prolaznici beže. Napadač potom "overava" Zečevića koji je na zemlji.

Ubistvo Šarca organizovali "Vračarci"

Printscreen/Facebook
Aleksandar Šarac

Kraljevčanin Lazar Ilić sumnjiči se za ubistvo "pink pantera" Aleksandra Šarca. Šarac je 17. novembra 2020. godine teško ranjen u garaži tržnog centra "Ušće" u Beogradu, a preminuo je devet dana kasnije u Urgentnom centru. 

Lazar Ilić uhapšen je sa lažnim dokumentima 22. januara u Budvi, zajedno sa svojim sugrađaninom Strahinjom Savićem, gde su, kako se sumnja, planirali likvidaciju Marka Ljubiše Kana, visokopozicioniranog člana "škaljarskog klana" i prijatelja Luke Bojovića.

Inače, za organizovanje ubistva Šarca sumnjiče se "Vračarci", grupa Nikole Vušovića koja je razbijena u novembru prošle godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike