Danas se izriče presuda Goranu Džoniću! Optužen za stravično ubistvo tročlane porodice, da li će dobiti doživotnu?

13.06.2023

07:20

0

Džonić od početka suđenja negira krivicu, dok mu sa druge strane za krivično delo teško ubistvo preti kazna doživotnog zatvora

Danas se izriče presuda Goranu Džoniću! Optužen za stravično ubistvo tročlane porodice, da li će dobiti doživotnu?
Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

Viši sud u Nišu trebalo bi sutra da izrekne prvostepenu presudu Goranu Džoniću, optuženom za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca - Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine.

Tužilaštvo je u svojim završnim rečim predložilo sudu da Džonića osudi na kaznu doživotnog zatvora. Sa završnim rečima tužioca složili su se i punomoćnici oštećenih, dok je odbrana tražila oslobađajuću presudu tvrdeći da nema dovoljno dokaza za osuđujuću presudu.

Džonić od početka suđenja negira krivicu, dok mu sa druge strane za krivično delo teško ubistvo preti kazna doživotnog zatvora.

24sedam/Goran Sivački
 

 

On je pored teškog ubistva optužen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Goran Džonić optužnicom se tereti za ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine.

Istraga u ovom slučaju bila je sprovedena i protiv braće Aleksandra i Kostadina M. i drugog Džonićevog sina Milana, ali su oni pušteni iz pritvora i nisu se našli na optužnici. 

Džonić je optužen da je 26. septembra 2021. godine ubio svog bliskog rođaka Gorana (57), njegovu ženu Gordanu (56) i njihovu ćerku Lidiju (25).

Optužnicom se tereti da je kobne večeri ušao u automobil ove porodice koja se iz Moravca vraćala za Aleksinac, gde je izvadio pištolj i naterao ih da sa magistralnog puta skrenu na zemljani put, do platoa u blizini napuštene separacije. Tu ih je ubio, a potom njihova tela polio i zapalio.

Tereti se da se potom odvezao automobilom, a novac koji je kod ubijenih rođaka pronašao, sakrio je u kući svog sina, nakon čega je zapalio vozilo.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike