Džonić tražio dozvolu da se obrati sudu: Evo šta je rekao o ubistvu porodice Đokić!

19.05.2023

09:46 >> 13:50

0

Džonić je u dosadašnjem toku suđenja negirao krivicu i odbacio optužnicu koja ga tereti za ubistvo Gorana, Gordane i Lidije Đokić

Džonić tražio dozvolu da se obrati sudu: Evo šta je rekao o ubistvu porodice Đokić!
Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

U Višem sudu u Nišu danas je za 6. jun zakazano izlaganje završnih reči na suđenju Goranu Džoniću, optuženom za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca - Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine.

Nakon izlaganja završnih reči tužilaštva i odbrane, sud će zakazati izricanje prvostepene presude.

Danas je na suđenju završen dokazni postupak pošto je ispitan svedok koji je učestvovao u pravljenju navoja za oružje kojim je , kako se sumnja, izvršeno ovo ubistvo. Ispitani su i veštak neupropsihijatar i veštak balištičar.

Balističar je potvrdio da se dobar deo dokaza, čaura i metaka koji su nađeni, upravo ispaljeni iz opružja za koje se pretpostavlja da je njime izvršeno krivično delo, rekla je za Tanjug punomoćnik oštećenih Tamara Antić.

- Mi očekujemo da će u ovom postpku biti izrečena maksimalna kazna zaprećena za ovo krivično delo -  rekla je Antić odgovarajcuhi na pitanja novinara.

24sedam/Goran Sivački
 

Džonić je u jednom trenutku dok je Savić svedočio reagovao i zatražio reč od sudije.

"Ne mogu više da ga slušam, ja nisam ubica, ja nisam nikoga ubio" - istakao je Džonić.

On se tokom suđenja žalio da je lošeg zdravlja i da sve slabije i sve slabije vidi, zbog čega je njegova advokatica zatražila dopunske preglede lekara kako bi bilo utvrđeno da li je sposoban da prati suđenje.

Džonić od početka suđenja negira krivicu, dok mu sa druge strane krivično delo teško ubistvo preti kazna doživotnog zatvora. On je pored teškog ubistva optužen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Goran Džonić optužnicom se tereti za ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine. Istraga u ovom slučaju bila je sprovedena i protiv braće Milošević Aleksandra i Kostadina, drugog Džonićevog sina Milana, ali su oni pušteni iz pritvora i nisu se našli na optužnici.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike