"Dokazano je da je Džonić ubio porodicu Đokić": Tužilaštvo traži doživotnu kaznu, on opet sve negira

06.06.2023

13:11

0

Tela Đokića pronađena su u jami separacije u Moravcu sa brojnim tragovima, a njihov spaljeni "pasat" na mestu Vladine bare kod Tešice u kojem je bila jedna čaura

"Dokazano je da je Džonić ubio porodicu Đokić": Tužilaštvo traži doživotnu kaznu, on opet sve negira
Goran Džonić - Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

Završnim rečima tužilaštva i odbrane danas je nastavljeno suđenje Goranu Džoniću (59) koji je optužen da je 27. septembra 2021. godine na mestu zvanom “Dudin gaj” usmrtio porodicu Đokić - brata od tetke Gorana (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju (26) iz Aleksinca.

On je u pratnji sudskih stražara, sa lisicama na rukama i nogama, stigao u zgradu Višeg suda u Nišu.

Viši javni tužilac Tatjana Stevanović na samom početku suđenja navela je da je svim izvedenim dokazima potvrđeno je da je Džonić počinio krivična dela - ubistvo i nedozvoljeno posedovanje oružja kako se navodi u optužnici. Tužilaštvo traži doživotnu kaznu zatvora, dok je on sve opet negirao.

- Dokazano je da je optuženi lišio života Gorana, Gordanu i Lidiju Đokić pištoljem marke "bereta" - rekla je ona.

Ona je rekla da je Džonić u toku suđenja menjao iskaze i da je prvo pokušao da prebaci odgovornost na braću Milošević koje je imenovao kao izvršioce, a da je on bio cele noći u garaži.

Tanjug/Dimitrije Nikolić
 

Tela Đokića pronađena su u jami separacije u Moravcu sa brojnim tragovima, a njihov spaljeni "pasat" na mestu Vladine bare kod Tešice u kojem je bila jedna čaura.

Stevanovićeva je navela da je počinilac iz gepeka automobila izbacio kanistre sa vodom kako bi uzeo Đokićev novac. Kretanje "pasata" prema Tešici i Džonićevog skutera prilikom povratka u Moravac, zabeleženo je na kamerama u selima duž ove rute.

Džonić negirao krivična dela

U završnoj reči Goran Džonić negirao je krivična dela rekavši da je sve izmišljeno.

- Sve je izmišljeno, nema blage veze. Forenzičari ne znaju da rasture pištolj... Želim da samo ispričam šta je bilo pa me osudite na doživotni zatvor. Smrtna kazna biće uvedena, što traži on (pokazao na advokata Vitkovića) - rekao je Džonić.

On je više puta ponovio da nije kriv i da "ima dokaze".

- Dan ranije sa prijateljem sam krenuo na pecanje jer ja ne smem noću da se krećem sam, to ceo Moravac zna samo neće da kažu. Nije mi jasno kako sam mogao u isto vreme da budem na dva različita mesta. Tačno je da sam sipao gorivo na pumpi ali mi je trebalo za kosačice - rekao je Džonić.

Tanjug/Dimitrije Nikolić
 

On je rekao da mu je navodno iskaz iznuđen batinama i da ne zna šta je pričao.

- Posle sam se branio ćutanjem dok mi nisu rekli da moram da ispričam - rekao je Džonić.

On je rekao da nije tačno da nije žalio za rođacima.

-Ni rođeni ih nisu žalili kao ja, komandiri su svedoci. Nisam se veselio posle toga. Znam da nisam kriv. Za pištolj jesam. Ali zar bih ga predao da sam ubio, obrisao bih tragove. Da je pucano iz "berete" u glavu, metak bi morao da probije i šoferšajbnu - rekao Džonić.

Rođaci svedočili

Rođaci su potvrdili da je Đokić imao veliko poverenje u Džonića i da je novac nosio sa sobom u gepeku.

24sedam/M.K.
 

- Veštačenje je pokazalo da je ubijen Đokić kao i čaure iz "pasata" kojim je ubijen Đokić kao i čaure nađene u Moravcu, ispaljene su iz pištolja "bereta" koji je nađen u stanu Suzane Džonić, supruge optuženog, na mestu u ventilaciji koje je pokazao Goran Džonić - rekla je Stevanovićeva.

Na pištolju tragovi Đokića i Džonića

Na pištolju je, prema rečima VJT, nađen DNK Lidije Đokić.

Metalostrugar Goran Arizanović je, prema rečima tužioca, potvrdio da mu je Džonić tražio pomoć da na metalnoj cevi, koja bi mogla da bude od pištolja, nateže navoj, kako se sumnja, za prigušivač.

- Novac oduzet iz Đokićevog automobila nađen je u voćnjaku u kući u izgradnji u Moravcu, u vlasništvu Gorana Džonića, koju je gradio za sina. Na novcu je nađen DNK i Đokića i Džonića - rekla je Stevanović.

24sedam/Goran Sivački
 

Novac koji je Goran Džonić vratio rođaku u ime duga od pre tri godine od 10.000 evra, oduzet je jer je, prema optužnici, njega Džonić uzeo iz "pasata". Dug rođaku je vratio 15 dana posle ubistva.

Kamere u Žitkovcu su snimile Džonića kako na dan nestanka Đokića sipa gotivo u kantu.

- Na pištolju marke "bereta" nađen je, osim DNK Lidije Đokić, i biološki materijal Džonića - rekla je Stevanovićeva.

Veštaci su naveli da kod optuženog ne postoje tragovi psihopatološkog oboljenja i da je sposoban da upravlja svojim postupcima.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike