"Tužilaštvo nema baš nikakve dokaze protiv Stefana Džonića": Ponovo "pala" optužnica protiv oca i sina za svirepo ubistvo porodice Đokić!

28.06.2022

11:14

0

Autor: Maja Kostić

Goran Džonić i dan danas ne priznaje da je bio egzekutor

"Tužilaštvo nema baš nikakve dokaze protiv Stefana Džonića": Ponovo "pala" optužnica protiv oca i sina za svirepo ubistvo porodice Đokić!
dzonic- sinovi1 - Copyright Printscreen/Facebook/Profimedia

Optužnica protiv oca i sina, Gorana i Stefana Džonića je opet "pala" jer je Viši sud u ponedeljak vratio na doradu tužilaštvu. Ovo je četvrti ili peti put da tužilaštvo predlaže sudu dokaze u optužnici, ali se ona ne potvrđuje tako da time slučaj "tapka u mestu" i posle više od deset meseci od gnusnog zločina.

Njih dvojica se sumnjiče za trostruko ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca 27. septembra prošle godine. Nekoliko dana kasnije, Goran(57), Gordana(56) i Lidija(25) nađeni su sa prostrelnim ranama na mestu Dudine bare u selu Moravac kod Aleksinca. Pokušano je i da im se tela zapale.

- Za 14. juli je ponovo zakazano saslušanje Gorana i Stefana Džonića pa ćemo videti šta će se nakon toga dogoditi. Smatram da tužilaštvo nema baš nikakve dokaze za Stefana Džonića jer je on bio u vreme ubistva u Kopnenoj zoni bezbednosti. Protiv Stefana nama dokaza ni da je učinio krivično delo pomaganja. Stefan je devet meseci u pritvoru i to smatram potpuno neopravdano. Zato mislim da bi tužilaštvo da odustane od gonjenja i Stefana i Milana - rekao je Filip Domazet, zastupnik dvojice braće Džonić.

Stefanov brat, Milan je pušten, ali istraga protiv njega nije stala, iako je i on bio kritične noći na radnom zadatku.

Protiv Gorana Đokića postoje brojni dokazi da je umešan u ubistvo što je i sam priznao. On i dan danas ne priznaje da je bio egzekutor već da je samo pratio porodicu jer je bio ucenjen.

24sedam/Goran Sivački Facebook
Goran Džonić i porodica Đokić

Do sada je na placu u Moravcu i u garaži porodice Džonić pronađeno 43.000 evra.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike