Džonić se "ne seća" svojih iskaza, tvrdi da je celu noć proveo u garaži: DNK tragovi ubijene Lidije (25) pronađeni na njegovom pištolju!

14.03.2023

10:37

0

Autor: Maja Kostić

Optuženi je na današnje ročište doveden sa lisicama na rukama, a imao je i naočare na licu i nosio je papire

Džonić se "ne seća" svojih iskaza, tvrdi da je celu noć proveo u garaži: DNK tragovi ubijene Lidije (25) pronađeni na njegovom pištolju!
189276_zapaljen-auto-3_orig (3) - Copyright 24sedam/Goran Sivački Facebook

Goran Džonić koji je optužen za trostruko ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca, negirao je krivicu danas pred Višim sudom u Nišu i izneo svoju odbranu.

Optuženi je na današnje ročište doveden sa lisicama na rukama, a imao je i naočare na licu i nosio je papire. 

Naredno ročište zakazano je za 6. april.

24sedam/Maja Kostić
Goran Džonić

Lidijin DNK pronađen na pištolju

Na bereti kojom likvidirani Đokići pronađeni i dnk tragovi Lidije Đokić (25). Devojka je verovatno pokušala da se odbrani u nekom trenutku.

Džonić kaže da osim tasta koji mu je poklonio pišolj "beretu", za njega niko nije znao. 

- Kod mene je bio četiri, pet godina, a vratio sam ga dva, tri dana pre kritičnog događaja tamo gde je pronađen u ventilacionoj cevi u stanu moje supruge - kaže optuženi.

Ni sam ne može da objasni otkud na njemu tragovi Lidije Đokić.

Sudija: Otkud znate da je nosio novac u autu?

Goran: Nisam znao. To je izmišljotina. 

Sudija: Ne ovo ste vi izjavili. Malopre ste rekli.

- Ne, nisam. To je neki svedok izjavio...  - pravdao se Džonić.

"Bio sam u garaži"

Džonić je u svojoj odbrani naveo da je 26. primetio da je prošlo vozilo marke "pasat" i Gocetu, prijatelju s kojim ide na pecanje, rekoa da je Goran došao kod majke.

- Oko 8 sati sam otišao kući i setio se da sutradan treba da popravim mašinu i da je odnesem Stojanki Đokić, odnosno popravljen frižider. Otišao sam na plac i tamo sam bio sve vreme čitave večeri. Vrata od garaže niko nije mogao da otvori, bila su sve vreme zatvorena. Cele noći do pred zoru sam bio tamo. U garaži sam bio cele noći. Znam sećam se samo da je prodavnica prekoputa Jojke istovarala hleb - rekao je Džonić.

Dodao je da "kad uđe u garažu, dok ne završi posao ne izlazi".

Džonić je naveo da mu je pištolj ostavio tast pre smrti, da ga ima od svoje 18. godine kao i da ima dozvolu i za držanje i nošenje.

Džonić je naveo da je posle hapšenja dovezen kolima do suda, gde je u vozilo ušla tužiteljka, nakon čega su otišli u stan.

- Pištolj sam uzeo iz stana i posle sam ga tamo i vratio jer sam smatrao da je tamo najbezbedniji - rekao je Džonić.

24sedam/Goran Sivački
Đokići su ubijeni u septembru 2021. godine

"Ne poznajem braću Jojke"

Nakon što mu je pročitan iskaz koji je dao u kojem je jasno i do detalja optužio braću Jojke da su ga naterali i kako su ga naterali da izvrši ovo krivično delo što je izjavio 4. 11. 2021. i 4. 11. 2022. Džonić je rekao da se ne seća, da braću Jojke uopšte ne poznaje i da je čak bio na poligrafu zbog toga.

Tužilac je obrazložio da tužilaštvo optužnicu bazira na dokazima ali i na samoj odbrani optuženog.

- Tužilaštvo posebno insistira na dokazima sa uviđaja, veštačenjima balističkih tragova i izveštaja veštačenja sa obdukcije. Što se tiče kretanja Džonića automobilom "pasat", dokazuje se delom saslušavanjem svedoka koji su potvrdili ovu činjenicu. Povrede na telima oštećenih tužilaštvo dokazuje medicinskom dokumentacijom obdukcionom dokumentacija da je optuženi izvršio ovo delo iz pištolja marke bereta - rekao je tužilac.

Printscreen/Facebook/Goran Dzonic
Goran Džonić

"Nisam kriv"

"Nisam kriv za delo koje mi se stavlja na teret. Napisali su samo ono što odgovara njima", rekao je danas Goran Džonić.

Džonić se o krivici izjasnio nakon što je sudija pročitala optužnicu.

Podsetimo, Džonić je optužen da je 26. septembra 2021. godine ubio svog bliskog rođaka Gorana (57), njegovu ženu Gordanu (56) i njihovu ćerku Lidiju (25).

Optužnicom se tereti da je kobne večeri ušao u automobil ove porodice koja se iz Moravca vraćala za Aleksinac, gde je izvadio pištolj i naterao ih da sa magistralnog puta skrenu na zemljani put, do platoa u blizini napuštene separacije. Tu ih je ubio, a potom njihova tela polio i zapalio.

Tereti se da se potom odvezao automobilom, a novac koji je kod ubijenih rođaka pronašao, sakrio je u kući svog sina, nakon čega je zapalio vozilo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike