Saznajemo: Luka Bojović pre nekoliko dana viđen u Zvorniku!

15.05.2023

12:15

0

Svi su mislili da je posle izručenja odmah napustio Srbiju

Saznajemo: Luka Bojović pre nekoliko dana viđen u Zvorniku!
Luka Bojović - Copyright Profimedia

Iako se spekulisalo da se Luka Bojović, nakon što su ga u novembru španske vlasti izručile Srbiji, u rodnom Beogradu zadržao samo kratko i nestao, on je viđen u na teritoriji Republike Srpske, u Zvorniku, saznaje 24sedam!

Prema pouzdanim informacijama, Bojović je pre nekoliko dana boravio u Zvorniku radi rešavanja nekih birokratskih pitanja.

Dolaskom u centar ovog grada, u prepodnevnim časovima, on je na sebe skrenuo pažnju jer je došao u pratnji nekoliko vozila i velikog broja telohranitelja.

- Od trenutka kada je stigao na odredište i izašao iz vozila, Luku Bojovića je opkolilo njegovo obezbeđenje i ispratilo ga do institucije u kojoj pokušava da okonča birokratski problem. Iako su pokušali da budu maksimalno diskretni, odmah je bilo jasno da čuvaju neku "ozbiljnu njušku". Čim je Bojović u tamošnjem sudu obavio šta je imao, obezbeđenje ga je sačekalo isrped zgrade i ispratilo do vozila kojim su otišli, ostavljajući za sobom zagonetku kakve on pravne zavrzlame rešava u Republiki Srpskoj, saznanja su od izvora sa lica mesta.

Boravak Bojovića u Republici Srpskoj demantuje špekulacije da je on ubrzo nakon izručenja napustio Srbiju.

Luka Bojović se u Beograd vratio 30 novembra, nakon 11 godina provedenih u zatvoru u Španiji. Tamošnje pravosuđe osudilo ga je pravosnažno na 18 godina zatvora zbog posedovanja dugih cevi, ali mu je kazna prepolovljena i on se pred kraj prošle godine u Srbiju vratio kao sloboan čovek.

On je februara 2012. godine uhapšen u Valensiji, pod lažnim imenom i prezimenom, a sa njim su tada uhvaćen i jedan od odbeglih pripadnika "zemunskog klana" Vladimir Milisavljević zvani Vlada Budala, koji je u Srbiji osuđen na 40 godina zatvora zog učešća u atentatu na premijera Zorana Đinđića.

Profimedia
Luka Bojović u sudnici u Španiji

Španska policija uhapsila je tada Bojovića, na osnovu informacijama koje im je poslao tadašnji vrh srpskog MUP-a, tvrdeći da je on vođa zemunkog klana i da je organizovao ubistvo srpskog predsednika Vlade, što se tokom sudskog procesa pokazalo kao netačna informacija, a osuđen je zbog posedovanja dugih cevi, što u ovoj državi automatski potpada pod terorizam.

Paralelno sa sudskim procesom koji se protiv njega vodio u Španiji, u Srbiji se našao na optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal koje ga je teretilo za dva ubistva i četiri pokušaja ubistva.

Ključni svedok u ovom procesu bio je ubica "zemunskog klana" Sretko Kalinić, koji se nalazi na izdržavanju maksimalne kazne zatvora, međutim, Bojović je u ovom predmetu oslobođen optužbi usled nedostatka dokaza.

Godinu dana nakon hapšenja, u centru Beograda, 28. aprila 2013. godine, ubijen je Lukin brat Nikola. Ovo ubistvo označeno je kao odmazda za smrt vlasnika kazina "Slavija" Branimira Šaranovića 2009. godine. Šaranovićev brat Slobodan dobio je ifnormaciju da je Luka umešan u ubistvo njegovog brata, iako je Bojovićev otac, legendarni direktor beogradskog zološkog vrta Vuk Bojović, javno to demantovao navodeći da je u pitanju prljava igra pojedinaca iz tadašnjeg vrha srpskog MUP-a, povezanih sa kriminalnim strukturama "koji su napravili zlu krv da bi se osvetili Luki".

Dok je Bojović robijao u Španiji, na ulicama Crne Gore, Srbije i Evrope divlajo je rat dva zaraćena klana iz Kotora, "škaljarskog" i "kavačkog", kada jsu 2018. godine ubijeni Lukin kum Dragoslav Miloradović i njegov advokat rade rakonjac 24sedam

Takođe je ubijen i Lukin veliki prijatelj i ratni drug Rade Rakonjac.

Ova ubistva do danas nisu rešena.

BONUS VIEDO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike