Da li je Luka Bojović odseo u blizini mesta gde su mu rafalima pokosili brata? Njegov otac tvrdio da je policija zakuvala osvetu!

01.12.2022

20:45

0

Autor: Lj. Keković

Procena srpske policije je da je Luki Bojoviću u Srbiji ugrožena bezbednost, a niko ne zna gde će ga i kako čuvati njegovi najbliži saradnici

Da li je Luka Bojović odseo u blizini mesta gde su mu rafalima pokosili brata? Njegov otac tvrdio da je policija zakuvala osvetu!
Luka Bojović - Copyright Profimedia

Sudeći po onome što su o njemu pisali mediji proteklu deceniju, Luka Bojović je neprikosnoveni vladar srpskog podzemlja, koga je sinoć, na povratku iz španskog zatvora u Beograd, kao slobodnog čoveka na aerodromu Nikola Tesla dočekalo nekoliko prijatelja sa kojima je, po rečima njegovog advokata, otišao kući.

Gde je i kod koga odseo Luka Bojović može samo da se nagađa - da li boravi u nekom od skrivenih stanova, zbog procene da mu je u Srbiji ugrožena bezbednost, ili su njegovi bliski prijatelji organizovali takav sistem obezbeđenja da bez bojazni za život može da boravi kod najuže porodice.

24sedam/Goran Sivački
Nikola Bojović ubijen u ulici Carice Milice na izlasku iz pekare

Lukina familija živi u užem centru grada, iako boravi kod njih, to znači da se nalazi na samo stotinjak metara od mesta gde mu je ubijen mlađi brat Nikola, u proleće 2013. godine. Ispostavilo se da su pojedini policijski zvaničnici iz tog vremena lagali kada su rekli da je Nikola imao policijski dosije, a plaćene ubice na njega je poslao Slobodan Šaranović, koji je verovao da mu je Luka ubio brata Brana Šaranovića, u to vreme vlasnika nekoliko kazina u Beogradu.

24sedam

Posle nestanka Slobodana Radonjića u Baru, njegov otac Danilo obratio se za pomoć kumu Branu da pokuša da sazna šta mu se desilo sa sinom. Brana Šaranović je, navodno, došao do određenih saznanja, da mu se svaki trag izgubio nakon što je nestala određena količina droge, te da je poslednji put viđen kad je ulazio u vozilo Luke Đurovića, bliskog prijatelja i saradnika Bojovića, i da se sumnja da je uopšte živ.

Godine 2009. u Beogradu, na Dedinju, u trenutku kada je prilazio svojoj kući, dvojica momaka sa kapuljačama su na motoru prišla Branislavu Šaranoviću. Sačekali su da parkira auto i izađe, a potom su, dok je prelazio ulicu, zapucali iz heklera.

Navučen na krvnu osvetu?

Šaranovićev brat Slobodan pokreće krvnu osvetu i angažuje dvojicu da ubiju Lukinog brata. Nikolin ubica je uhapšen, a u međuvremenu mu je ubijen brat u Leskovcu, a likvidiran je u Budvi i Slobodan Šaranović. Vođa barskog klana Luka Đurović gine pod nerazjašnjenim okolnostima u saobraćajnoj nesreći kod Kotora.

Lukin otac Vuk Bojović, dugogodišnji direktor beogradskog zološkog vrta, javno je u više navrata rekao da je Danilo Radonjić dolazio kod njega da mu kaže da on zna da Luka nema ništa sa nestankom njegovog sina Slobodana, te da su pojedini policijski moćnici zakuvali zaveru u koju je Slobodan Šaranović poverovao.

DNK na dugim cevima

Danilo Radonjić likvidiran je u jesen 2011. godine u Zemunu, a Vuk Bojović preminuo je godinu dana nakon ubistva sina Nikole.

Luka Bojović je pobegao iz Srbije u Španiju, gde je živeo pod lažnim identitetom, a uhapšen je februara 2012. godine u Valensiji, posle čega je osuđen na 18 godina zatvora jer je njegov dnk pronađen na dugim cevima koje je pronašla španska policija.

Verovalo se da će robijati do 2024. godine, međutim, španski pravosudni organi pustili su ga na slobodu nakon pola odslužene kazne.

BONUS VIDEO

instagram

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike