Belivukov pokajnik otkrio ko je ubio advokata Luke Bojovića: Mišu likvidirao Strahinja, koji je raznet u eksploziji auto-bombe!

23.12.2022

19:45

0

Srđan Lalić rekao u sudnici da su Dragoslava Mišu Ognjanovića usmrtili Strahinja Stojanović i brat Velibora Dunjića

Belivukov pokajnik otkrio ko je ubio advokata Luke Bojovića: Mišu likvidirao Strahinja, koji je raznet u eksploziji auto-bombe!
Strahinja Stojanović ubio advokata Dragoslava Mišu Ognjanovića? - Copyright ATAImages/ A.A./Instagram

Svedok okrivljeni Srđan Lalić večeras je u sudnici Specijalnog suda u Beogradu otkrio dugo očekivani odgovor na pitanje ko je ubio advokata Dragoslava Mišu Ognjanovića. Pozivajući se na ulične priče, on je rekao da je Ognjanovića likvidirao Strahinja Stojanović, a da je u tome učestvovao i brat ubijenog Velibora Dunjića. Lalić se ogradio rečima, da za to nije bilo zvaničnih potvrda. Da li će na ovu izjavu reagovati Tužilaštvo za organizovani kriminal ostaje da se vidi.

Ugledni beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je 28. jula 2018. godine sa šest hitaca iz vatrenog oružja ispred zgrade u kojoj je stanovao u ulici Antifašističke borbe u Novom Beogradu. Ubice i nalogodavci ovog zločina do danas nisu otkriveni i čini se da istraga tapka u mestu, iako mediji povremeno spekulišu o tome ko je i zašto likvidirao poznatog advokata. Sada se  o tome javno spekulisalo i u sudnici.

Antonio Ahel/ATAImages
Dragoslav Miša Ognjanović: Fotografija sa sahrane

Strahinja Stojanović, Darko Elez i Dario Đorđević, poznatiji kao Dekster, samo su neka od imena koja su se kroz medije provlačila kao navodni egzekutori Ognjanovića. Kao motiv njegovog ubistva pominjala se veza sa Lukom Bojovićem, sukob između crnogorskih klanova, nezadovoljni klijent, ali i erotske fotografije bivše državne sekretarke MUP Srbije Dijane Hrkalović.

U svojoj karijeri dugoj 30 godina, Ognjanović je za klijente imao Slobodana Miloševića, Mirjanu Marković, bio je angažovan i u slučaju ubistva Brisa Tatona, gde je branio Đorđa Prelića, vođu navijača Partizana, koji je osuđen za taj zločin. Jedan od njegovih klijenata i prijatelj bio je Luka Bojović i članovi njegove familije.

Te kobne subote, predveče, Miša Ognjanović je sa sinom bio u restoranu "Madera" u centru Beograda. Ubica ili njegov saučesnik, kako su verovali istražitelji, pratio ga je svih desetak kilometara kolika je udaljenost između restorana i Mišinog stana u koji su se Ognjanovići doselili dva meseca ranije. Advokat je ubijen u mračnom prolazu zgrada, gde nisu postojale čak ni sigurnosne kamere.

Vratio se da ubije

Čim su tog 28. jula 2018. godine, oko 20.30 sati, advokat i njegov 27-godišnji sin Petar izašli iz automobila kojim su se dovezli iz restorana i krenuli ka ulazu u zgradu, prišao im je ubica i pucao u Mišu.

Ranjeni advokat je pao, a sin, koga je jedan metak pogodio u šaku, podigao ga je. Ubica je već počeo da beži od njih, ali se okrenuo i pogledao ih. Kad je video da je Miša i dalje živ, vratio se i ispalio još pet hitaca u advokata.

U vezu sa ubistvom advokata dovođen je i Strahinja Stojanović, čiji džip je krajem septembra 2020. godine dignut u vazduh, a on ubrzo preminuo. Pozivajući se na policijske izvore, pojedini mediji povezivali su upravo njega sa likvidacijom poznatog advokata, uz napomenu da policija nije imala dokaza za svoje sumnje.

Sonja i Strahinja Foto: Instagram
Strahinja Stojanović i Sonja Suarez Gomez

Stojanović je navodno ubrzo posle neuspelog atentata pobegao iz Srbije, a lokaciju mu je, bar novinarima, često otkrivala pratilja, inače misica, koja je uporno objavljivala njihove zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

U sve te spekulacije upleten je i "kavački klan" i vojnici Veljka Belivuka, koji su navodno ubili Ognjanovića. U misteriju njegove smrti mediji su umešali čak i tajnu svesku u kojoj je advokat vodio evidenciju i koja navodno otkriva ko ga je i kako pratio i za čiji račun.

Zbog ubistva Ognjanovića još niko nije uhapšen, ali je tokom istrage otkriveno da je, u trenutku kad je napadač ispalio hice u njega, već mesecima bio na merama policije, ali i da je praktično likvidiran pred policajcima.

Dragoslav Ognjanović je iza sebe ostavio troje dece iz tri braka. U prvom braku sa Ninoslavom dobio je sina Petra. Potom je bio u braku misicom Natalijom Mihić od 2007. do 2014. godine s kojom je dobio sina Mihajla, a 2017. godine oženio je bivšu misicu Sanju Papić, sa kojom je dobio ćerku Laru.

Raznet vojnim eksplozivom

Strahinja Stojanović, koga je Lalić povezao sa ubistvom Ognjanovića, raznet je u stravičnoj eksploziji bombe podmetnute pod njegov džip "BMW X5" u Ulici omladinskih brigada u Novom Beogradu, pre dve godine. Sa njim u vozilu bila je i njegova devojka iz Kolumbije Sonja Suarez Gomez (45), koja je samo lakše povređena.

Strahinja je u eksploziji izgubio obe noge i posle tri dana podlegao je povredama u Urgentnom centru. Za njegovo ubistvo osumnjičen je Milivoje Lovrenović (50), zvani Čaruga, koji je u bekstvu.

Eksplozija se dogodila 13. septembra 2020. godine u podzemnoj garaži zgrade u elitnom naselju West 65 u novobeogradskoj Ulici omladinskih brigada. Stojanović je likvidiran po receptu smrti koji koriste prekodrinske ubice. Korišćen je eksploziv pentrit P-500, velike razorne moći, koji proizvode vojne namenske industrije kod nas i u svetu, a oblikuje se kao plastelin i lako se švercuje preko granice.

YouTube/Rudar7
Raznet automobil Strahinje Stojanovića

Operativni podaci policije ukazivali su na to da je Stojanović, najverovatnije, lociran preko profila na društvenim mrežama Kolumbijke, koja se od njega nije odvajala šest meseci pre toga. Ona je vrlo aktivna na Instagramu, ima javni profil na kojem je objavljivala fotografije sa Strahinjom.

Milivoje Lovrenović, ugostitelj iz Gradiške, osumnjičen da je ubio Stojanovića u Novom Beogradu, identifikovan je na osnovu tetovaža i ožiljaka koji su se videli na snimcima kamera video-nadzora. Lovenović je, kako se vidi na tim snimcima, na dan zločina koristio električni bicikl, a eksploziv je nosio u rancu na leđima.

Imao je na sebi kompletnu biciklističku opremu, uključujući i kacigu i naočare za sunce. Majica mu je, međutim, bila sa kratkim rukavima, pa su se na njegovim rukama videle karakteristične tetovaže. Električnim biciklom prošao je pored Hrama Svetog Save, a zatim se kroz centar grada spustio do reke Save i preko mosta prešao na novobeogradsku stranu.

Odao ga ožiljak na nozi

Usput je Lovrenovića snimilo desetak kamera, uključujući i onu u naselju West 65 u Novom Beogradu, gde je ubica u podzemnoj garaži podmetnuo bombu pod Strahinjin džip.

Osumnjičeni se posle podmetanja bombe vozio biciklom oko Strahinjinog naselja i čekao ga je da izađe džipom na ulicu. U vozilu su tad bili Stojanović i njegova devojka iz Kolumbije Sonja Suarez Gomez. Čim su odmakli niz Ulicu Omladinskih brigada, ubica je telefonom aktivirao eksploziv, koji je ubio Strahinju i ranio Kolumbijku.

YouTube/Rudar7
Povređenog Strahinju Stojanovića posle eksplozije voze u bolnicu

Lovrenović se zatim odvezao do Save i bacio bicikl u vodu. Na obali se presvukao i kamera ga je tad uhvatila bez kacige i jasno mu se videlo lice na snimku. Ista kamera snimila je i Lovrenovićev ožiljak na nozi. Kad se presvukao, pobegao je i od tada ga kamere više nisu "uhvatile". Istražitelji su bili sigurni da je odmah pobegao iz Srbije, ilegalno preko Drine.

Pored snimaka kamera, Lovrenovića su razotkrili i njegovi biološki tragovi nađeni na eksplozivu i u stanu u kom se krio na Vračaru, što je potvrdilo i Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Strahinja je takođe bio dobro poznat našoj policiji, a u medijima je ranije povezivan sa braćom Branislavom i Slobodanom Šaranovićem iz Crne Gore, koji su likvidirani u mafijaškom ratu crnogorskih klanova.

Strojanović je široj javnosti postao je poznat 2019. godine posle identičnog napada u zemunskom naselju Galenika.

Tada je Stojanović posle eksplozije njegovog džipa pukom srećom prošao bez povreda, ali je njegova tadašnja devojka, španska misica Olac Bilbao Gonzales (22), umalo ostala bez obe noge.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike