Nikola Bojović izrešetan kad je išao ocu da odnese doručak: Slobodan Šaranović dao 30.000 evra za ubistvo u znak osvete za likvidaciju brata

29.04.2023

08:00

0

Autor: Ekipa 24sedam

Brat Luke Bojovića je izrešetan 29. aprila 2013. oko 7 sati ujutru, u Ulici carice Milice

Nikola Bojović izrešetan kad je išao ocu da odnese doručak: Slobodan Šaranović dao 30.000 evra za ubistvo u znak osvete za likvidaciju brata
Nikola i Luka Bojović - Copyright Ubistvo snimile kamere Printscreen Youtube Profimedia

Nikola Bojović, rođeni brat Luke Bojovića, ubijen je na današnji dan pre tačno deset godina u Beogradu.

On je izrešetan tog 29. aprila 2013. oko 7 sati ujutru, u Ulici carice Milice, nedaleko od stana u kom je živeo. Tog jutra otišao je do pekare, a potom se uputio ka ocu Vuku Bojoviću da mu odnese doručak.

Zločin je snimljen sigurnosnim kamerama obližnje kopirnice, a na njemu se vidi kako ubica, koji je bio maskiran kačketom i kragnom prsluka, prilazi Bojoviću, vadi pištolj i puca u njega. Upucao ga je u glavu, a kada je Bojović pao, prišao mu je i nastavio da ispaljuje hice. Na licu mesta pronađeno je 15 čaura.

Obdukcija je pokazala da je Nikola pogođen sa deset metaka, od kojih su ga tri pogodila u glavu. Podlegao je povredama na putu do Urgentnog centra.

Jedan metak odleteo je u obližnju pekaru u kojoj su bili radnici i mušterije, a jedan je završio u parkiranom kombiju. Brojni prolaznici koji su se u to vreme našli u ovoj ulici utrčavali su u obližnje lokale i srećom niko od njih nije bio povređen.

Ubica je pobegao sa lica mesta.

Likvidirao ga Pitbul, naručio Šaranović

Saša Cvetanović Pitbul iz Vranja, uhapšen je četiri meseca kasnije po poternici u Podgorici, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Bojovića. Cvetanović je označen kako plaćenik, a tužilaštvo je za organizaciju ubistva sumnjičilo Slobodana Šaranovića. Prema optužnici, on je naručio Nikolino ubistvo u znak osvete za ubistvo svog brata Branislava 2009. godine.

Slobodan Šaranović Printscren/Youtube/ Vijesti
Slobodan Šaranović

Pored Cvetinovića, uhapšeni su i Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić. Crna Gora odbila je da ih izruči Srbiji pa im se sudilo u Podgorici. Šaranović je u međuvremenu, 2017. ubijen u Budvi i presudu u Crnoj Gori nije dočekao, dok se Koljenšiću i dalje sudi. 

MUP
Saša Cvetanović Pitbul

Prema optužnici tamošnjeg tužilaštva, Koljenšić je sa Cvetanovićem prihvatio ponudu sada pokojnog Slobodana Šaranovića da za 30.000 evra ubiju Nikolu Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića. U optužnici se navodi da je Koljenšić iznajmio stan u Beogradu, u kojem je boravio sa Cvetanovićem, te iznajmio automobil od rentakar agencije, a da su zatim zajedno pratili kretanje i ustaljene navike Nikole Bojovića. Prema optužnici, kobnog dana je Cvetanoviću dao znak kada je nailazio Bojović. Nakon ubistva su, kako se navodi, otišli u Crnu Goru.

Saša Cvetanović je u Srbiji osuđen na 35 godina zatvora kao direktni izvršilac ubistva, a Koljenšić u odsustvu na 30 godina. Osim za ubistvo Nikole Bojovića, njima i još četvorici optuženih se sudilo i za ubistvo Miloša Vidakovića u Budvi.

"Čestitam, Luka Bojoviću, što si mi ubio brata"

Pitbul je tokom suđenja ostao bez brata Jugoslava koji je 27. septembra 2017. ubijen u Vranju. 

Nekoliko dana kasnije, Cvetanović se za sudskom govornicom obratio Bojoviću: "Čestitam, Luka Bojoviću, što si mi ubio brata!".

"Neće se baviti osvetom"

Luka Bojović bio je u zatvoru u Španiji kada mu je brat ubijen, kao i kada mu je otac preminuo godinu dana kasnije, a ubijeni su i njegov kum Dragoslav Miloradović, Rade Rakonjac, advokat Dragoslav Miša Ognjanović...

Podsetimo, Luka Bojović je uhapšen 10. februara 2012. u Valensiji gde je dve godine kasnije osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala.

 

 

U zatvoru bio sve do kraja novembra prošle godine, kada je direktnim letom iz Madrida, izručen Srbiji.

Njegov advokat Borivoje Borović naveo je da se Luka neće baviti osvetom, da ima troje dece, da je prošla decenija i da su druge okolnosti u pitanju. Naveo je da Bojović bio srećan zbog povratka u Srbiju.

- Malo ljudi je doživelo takvu tragediju kakvu je on doživeo i on želi da obiđe grobove onih koje je izgubio tokom ovog perioda. Ne želim da javnost misli da ga branim i glorifikujem - rekao je Borović.

Krajem februara se pojavila informacija da je Luka Bojović napustio Srbiju.

Printscreen/YouTube/Marko Nede/Tanjug
Anđelka Bojović

Njegova majka Anđelka je potom navela da je iz medija saznala da je njen sin, navodno, otišao iz Srbije. Potvrdila je da se sa Lukom videla na kratko kad je došao u Srbiju.

- Luka i ja se nisamo često viđali. Najvažnije mi je da je on siguran i dobro. To da li je otputovao i gde, sve i da znam, nikad i nikome ne bih rekla. Uostalom, on je odrastao čovek, slobodan je građanin ove zemlje, niko ga krivično ne goni i stoga, može da putuje gde zaželi i gde će mu biti dobro. To je, za mene kao majku, najvažnija stvar. Jer, kad izgubite jedno dete, uvek ste u strahu da se tako nešto ne ponovi. Još uvek, ni ćerka Marija, ni ja, ne možemo da se oporavimo od Nikoline smrti. Zato, neka Luka bude samo zdravo i dobro, ma gde bio! - rekla je Anđelka. 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike