Softver sprečio sestru Luke Bojovića da svedoči: O ubistvu brata Nikole daće iskaz na narednom suđenju!

28.03.2022

12:48

0

Pretres odložen zbog prekida rada softvera, koji omogućava da se putem video linka iz suda u Beogradu uključe svedoci

Softver sprečio sestru Luke Bojovića da svedoči: O ubistvu brata Nikole daće iskaz na narednom suđenju!
Nikola Luka Bojović - Copyright Foto: Profimedia / Youtube

Marija Bojović, rođena sestra Luke Bojovića koji u zatvoru u Španiji služi kaznu, trebalo bi da svedoči na sledećem suđenju za ubistvo njihovog brata Nikole. Nikola Bojović, podsetimo, ubijen je 29. aprila 2013. u centru Beograda, u ranim jutarnjim satima, kada je pošao da ocu Vuku Bojoviću, legendarnom direktoru beogradskog ZOO vrta odnese doručak.

Kako prenosi crnogorski Dan, suđenje za ubistvo Nikole Bojović bilo je zakazano za danas, ali je odloženo zbog prekida rada softvera, koji omogućava da se putem video linka iz suda u Beogradu uključe svedoci koji na taj način daju iskaze u ovom predmetu koji se vodi pred sudom u Podgorici protiv Ratka Koljenšića. Svoj iiskaz trebalo je da da rođena sestra braće Bojović.

Za naredno rocište planirano je da se u svojstvu svedoka sasluša Marija Bojovic, sestra ubijenog Nikole Bojovića.

Podsetimo, u optužnici podgoričkog Višeg državnog tužilaštva navodi se da je Koljenšić 11. aprila 2013. iznajmio stan u Ulici vojvode Milenka u Beogradu, kao i automobil kako bi zajedno pratili kretanje i navike Nikole Bojovića. Na dan ubistva, kako se sumnja, sa Sašom Cvetanovićem zvanim Pit Bul, koji je pred sudom u Beogradu osuđen kao direktni izvršilac zločina, došao je u ranim jutarnjim satima u Ulicu carice Milice, pa je okrivljeni Koljenšic pokretom desne ruke pokazao Cvetanovicu mesto na kome je najpogodnije da se sakrije i sačeka žrtvu. Cvetanović je, kako se navodi, sačekao dolazak Nikole Bojovića oko sedam sati, krenuo mu u susret i iz automatskog pištolja mu rafalno ispalio 15 projektila u glavu i telo.

Prema optužnici, kao organizatori kriminalne grupe označeni su Šaranović i Miloš Delibašić. Odlukom suda u Beogradu, Cvetanović i Slaviša Novaković osuđeni su na po 35 godina zatvora, Ratko Koljenšić kom se sudi i u Crnoj Gori kao i Miloš Delibašić na po 30 godina zatvora. Miloš Vojnović, koji je sa tužilaštvom sklopio sporazum o svedočenju i do detalja opisao ulogu svakog od optuženih, kako u ubistvu Bojovića, tako i u ubistvu Miloša Vidakovića u Budvi u julu iste godine, kažnjen je sa 17 godina zatvora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike