Luka Bojović u tajnosti odleteo iz Srbije: Zna se da nije otišao u Španiju, ali je konačna destinacija tajna!

28.02.2023

17:10

0

Gde se nalazi Luka Bojović, koji je Beograd napustio početkom februara, znaju samo najbliži članovi njegove porodice

Luka Bojović u tajnosti odleteo iz Srbije: Zna se da nije otišao u Španiju, ali je konačna destinacija tajna!
Luka Bojović odleteo iz Srbije - Copyright Profimedia Pixabay

Luka Bojović (49), koji je 30. novembra prošle godine deportovan iz Španije, kako saznajemo, napustio je Srbiju. On je početkom februara rano ujutru viđen na Aerodromu "Nikola Tesla" kako prolazi pasošku kontrolu. Iz bezbednosnih razloga, njegovu konačnu destinaciju znaju samo najbliži članovi porodice i bliski prijatelji.

Bojović je, kako nezvanično saznajemo, u pratnji jednog muškarca, koji je nosio hiruršku masku preko lica, došao na aerodrom rano ujutru. Hiruršku masku imao je i sam Luka. Bio je odeven u sportsku garderobu, nosio je kačket na glavi i ranac na ramenu. Za vreme dok je Bojović čekirao kartu, njegov pratilac je posmatrao ostale putnike kako bi na vreme uočio ukoliko se pojavi neko sumnjiv. Luka se zatim uputio ka pasoškoj kontroli i odleteo iz Srbije.

Od kada je stigao u Srbiju, Luka je bio daleko od očiju javnosti, svestan da mu je bezbednost ozbiljno ugrožena, a nije izlazio ni na javna mesta. O tome gde se uputio može samo da se nagađa, ali se sa sigurnošću može reći da nije odleteo u Španiju gde su mu supruga Barbara i troje dece, jer je proteran iz te države.

Luka je, naime, još 9. februara 2012. bio uhapšen u Valensiji, nakon čega je osuđen na 18 godina zatvora zbog zločinačkog udruživanja, falsifikovanja isprava i nelegalnog oružja. Pošto je odslužio više od polovine kazne, španske vlasti su prošle godine obavestile našu državu da će ga proterati.

Dok je bio u španskom zatvoru, Luki se u odsustvu sudilo pred Specijalnim sudom u Beogradu zbog ubistva Branka Jevtovića Jorge 2004. i pokušaja ubistava Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su nastradali njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milan Jovičić.

Oslobođen svih optužbi

Posle suđenja u odsustvu, Specijalni sud u Beogradu oslobodio ga je svih optužbi zbog nedostatka dokaza, a tu presudu potvrdio je i Apelacioni sud i tada je povučena poternica za njim.

Bivši Bojovićev saradnik iz "zemunskog klana" Sretko Kalinić, koji je sa Milošem Simovićem osuđen za ta ubistva, izjavio je pred sudom da je Luka naručio ove likvidacije, navodno, kako bi osvetio likvidaciju Željka Ražnatovića Arkana 2000. u tadašnjem hotelu "Interkontinental".

Printscreen/Youtube/denis cyga
Luka Bojović

Kaliniću sud, međutim, nije poverovao i Luka je pravosnažno oslobođen. Viši sud u Beogradu, međutim, u avgustu 2016. godine naredio je povlačenje poternice za Bojovićem raspisane 2010. godine, jer je oslobođen optužbi za pomenuto ubistva i pokušaje ubistava.

Bojović je 9. februara 2012. godine uhapšen u Valensiji i u Španiji je osuđen na kaznu zatvora od 18 godina zbog organizovanog kriminala. On je u decembru 2014. godine osuđen zbog falsifikovanja isprava na tri godine, za zločinačko udruživanje na pet, a za posedovanje oružja na 10 godina robije, pa mu je ukupna kazna 18 godina. U kaznu mu je uračunato i vreme provedeno u pritvoru.

Bojović je kao strani državljanin u Španiji odslužio više od polovine zatvorske kazne i stekao je pravo da traži uslovni otpust koji je i dobio. Proteran je, potom, iz Španije, a u Beograd je stigao 30. novembra redovnim letom u pratnji agenata BIA.

Ostali samo Votka i Korać

U krvavim obračunima ubijeni su mnogi ljudi bliski Bojoviću. Živa su ostala samo dvojica, a prema saznanjima medija, njihovi životi takođe su bili ugroženi. Likvidacije Veljka Banovića Votke i Filipa Koraća, po nalogu "kavačkog klana", planirala je da izvrši grupa okupljena oko Veljka Belivuka.

Rođeni brat Luke Bojovića, Nikola, ubijen je u ulici Carice Milice u aprilu 2013. godine, a u njega je ispaljeno najmanje 20 metaka. Na snimku sa sigurnosnih kamera vidi se muškarac u belom kačketu koji je čekao pored parkiranog kombija, gledajući u pravcu iz koga je došao Bojović. Kada se kombi isparkirao ubica je ušao u prolaz, izvukao je pištolj iz torbe i pucao u Bojovića. Bojović je pao i počeo da se okreće po zemlji, a ubica je kružio oko njega ispaljujući hice iz neposredne blizine i pobegao. Prikazano je i nekoliko snimaka sa okolnih kamera gde se vidi kako ista dva muškarca zajedno prolaze nekoliko minuta pred ubistvo.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 30 godina zatvora Miloša Delibašića kao organizatora kriminalne grupe čiji su pripadnici ubili Nikolu. Ostali pripadnici grupe pravosnažno su osuđeni na kazne od 17 do 35 godina zatvora. Saša Cvetanović je osuđen na 35 godina zatvora kao direktni izvršilac ubistva Bojovića, a Ratko Koljenšić na 30 godina zatvora.

Ubijeni su i njegov kum i glavni čovek Luka Đurovič, koji je stradao u sumnjivoj saobraćajnoj nesreći, zatim njegov prijatelj Dragoslav Gale Miloradović, njegov advokat i prijatelj Dragoslav Miša Ognjanović, prijatelj Rade Rakonjac, Siniša Milić Boske, kao i Lukini bliski saradnici Cvetko Simić i Ilija Novović.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike