"Nisam u kontaktu sa bratom Lukom i nemam saglasnost da govorim u njegovo ime": Marija svedočila o ubistvu drugog brata Nikole Bojovića

11.04.2022

12:39

0

Sestra Luke i Nikole Bojovića svedočila putem video-linka koji je uspostavljen u saradnji sa sudom iz Beograda

"Nisam u kontaktu sa bratom Lukom i nemam saglasnost da govorim u njegovo ime": Marija svedočila o ubistvu drugog brata Nikole Bojovića
Ubistvo snimile kamere Printscreen Youtube Profimedia

Pred podogoričkim Višim sudom danas je u svojstvu svedoka i predstavnika porodice, svedočila Marija Vasiljković Bojović, sestra ubijenog Nikole Bojovića, koja je rekla da je u vreme ubistva bila na putu i navela da nije u kontaktu sa svojim drugim bratom Lukom Bojovićem.

Ona je svoj iskaz, kako navodi podgoričkI Dan, dala putem video-linka, koji je uspostavljen u saradnji sa beogradskim sudom. Marija Vasiljković Bojović je podgoričkom sudu naglasila da govori u ime porodice, u ime pokojnog oca, majke i žene ubijenog Nikole. Istakla je da ne govori u ime svog rođenog brata Luke Bojovića. Kao razlog za to ona je navela da nema kontakt sa njim, jer se on nalazi u španskom zatvoru i teško uspostavljaju komunikaciju.

Guardia Civil
 

- Nemam Lukinu saglasnost da govorim i u njegovo ime. O ubistvu mog brata mi je poznato, ali iz neposrednih saznanja. Bila sam na putu tih mesec dana, Nikola se tada brinuo o bolesnom ocu. I tada je pripremano njegovo ubistvo, to sam saznala iz sudskog postupka koji je vođen u Beogradu. To je sve što imam da kažem - rekla je Marija.

Nikolina sestra je sudu kazala da se porodica Bojović pridružuje krivičnom gonjenju Ratka Koljenšića.

Pred sudom je svedočio, takođe putem video-linka i Ratko Vujović. On se izjašnjavao na okolnosti pod kojima je u Beogradu Koljenšiću iznajmio stan. Koljenšić je naveo da je iz taj stan iznajmljen u blizini drugog koji je bio od pokojnog Slobodana Šaranovića, jer je Šaranoviću bila ugrožena bezbednost. Nikola Bojović ubijen je 29. aprila 2013. godine u Beogradu, a za učešće u njegovoj likvidaciji optužen je i Ratko Koljenšić. Koljenšić se tereti da je sa Cvetanovićem 20 dana pratio kretanje i navike Nikole Bojovića.

YouTube/Printscreen
 

Nikola Bojović je brat Luke Bojovića koji važi za bliskog saradnika "škaljarskog klana". Nikola Bojović, prema evidenciji policije i drugih istražnih organa, nije dovođen u vezu sa kriminalnim organizacijama. Koljenšić je pred srpskim organima u odsustvu osuđen na 30 godina zatvora zbog učestvovanja u ubistvu Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi.

U optužnici Višeg državnog tužilaštva navodi se da je Koljenšić od kraja aprila 2013. do 16. jula 2013. godine na teritoriji Crne Gore i Srbije sa umišljajem postao član organizovane kriminalne grupe, a koju su organizovali sada pokojni Šaranović i Miloš Delibašić, a čiji su članovi postali Miloš Vojnović, Slaviša Novaković i Goran Maletić.

"Koljenšić je pomogao Cvetanoviću tako što je 29. aprila 2013. u ranim jutarnjim časovima u Ulici carice Milice pokretom desne ruke pokazao Cvetanoviću mesto na kome je najpogodnije da se sakrije i sačeka Nikolu Bojović i ubije ga. Cvetanović je sačekao dolazak oštećenog oko 7 sati, krenuo mu u susret i iz automatskog pištolja rafalno ispalio 15 projektila u glavu i tijelo sada pokojnog Nikole Bojovića", navodi se u optužnici.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti