Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo Ranka Eskobara: Stefan iz Lebana i Luka iz Kraljeva još mesec dana iza rešetaka!

12.04.2023

22:25

0

Autor: Mi. S.

Stefanu Zlatanoviću (28) Lebana i Luki Vučetiću (35) pritvor ptodužen za još 30 dana

Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo Ranka Eskobara: Stefan iz Lebana i Luka iz Kraljeva još mesec dana iza rešetaka!
Ubice Ranka Eskobara stižu na pumpu da ga ubiju - Copyright Printscreen

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor Stefanu Zlatanoviću (28) iz Lebana i Luki Vučetiću (35) iz Kraljeva, osumnjičenima za teško ubistvo Ranka Radoševića (54) zvanog Ranko Eksobar u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta. Pritvor osumnjičenima produžen je za još mesec dana.

Sud BiH nedavno je doneo rešenje kojim je produžen privremeni pritvor Marku Pjanoviću iz Brčkog, kojeg traži Srbija zbog sumnje da je umešan u ubistvo Ranka Radoševića, poznatijeg kao Ranko Eskobar, na benzinskoj pumpi u beogradskom naselju Rušanj.

Printscreen/Googlemap/Mup
Ubistvo Ranka Eskobara i hapšenje ubica

Pritvor Pjanoviću, kako pišu bosanski mediji, može trajati do dostavljanja molbe za izručenje i ekstradicione dokumentacije iz Srbije ili do nove odluke Suda BiH, a najduže 40 dana, računajući od dana hapšenja, odnosno od 15. marta do 23. aprila ove godine.

Marko Pjanović, vođa Partizanovih navijača iz Brčkog koji je uhapšen u Bijeljini na osnovu poternice beogradskog Interpola, a zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Ranka Eskobara u Rušnju, ranije se izjasnio da ne želi biti izručen Srbiji.

U Beogradu su uhapšeni Stefan Zlatanović iz Lebana i Luka Vučetić iz Kraljeva, osumnjičeni da su direktni počinioci zločina, koji su posle ubistva Radoševića na Petlovom Brdu zapalili "golf", kojim su se dovezli. Oni su snimljeni kamerama video-nadzora. Iza rešetaka, takođe u BiH, našla se i Pjanovićeva devojka Azra Šabanović.

Ubijeni Radošević, kako se veruje, bio je visokopozicionirani pripadnik "škalajrskog klana" i kum Radomira Bobana Baćovića, koji je na čelu ove kriminalne organizacije zamenio dotadašnjeg neprikosnovenog vođu Jovana Vukotića, koji je ubijen 8. septembra u Istanbulu u Turskoj.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike