Izbegao klanicu u Ritopeku, ubijen u tržnom centru: Likvidacija plaćena sa 5.000 evra i malo kokaina!

16.10.2022

18:45

0

Lazar Ilić osumnjičen za ubistvo Aleksandra Šarca sa dva hica u glavu s leđa iz "berete" sa prigušivačem

Izbegao klanicu u Ritopeku, ubijen u tržnom centru: Likvidacija plaćena sa 5.000 evra i malo kokaina!
Copyright Aleksandar Šarac ubijen u garaži u "Ušću" Foto: 24sedam/N.Gavrilov/Instagram

Aleksandar Šarac (35), "Pink panter" i blizak saradnik "škaljarskog klana", pre dve godine, teško je ranjen u sačekuši u tržnom centru "Ušće" u Novom Beogradu, a posle devet dana preminuo je u beogradskom Urgentnom centru. Osumnjičeni za likvidaciju Šarca je Lazar Ilić (24) iz Kraljeva, koji mu je kobnog dana s leđa iz "berete" sa prigušivačem ispalio dva hica u glavu.

Ilić je ubio Šarca u tržnom centru “Ušće” u Beogradu za 5.000 evra i malu količinu kokaina za ličnu upotrebu, ispričao je crnogorskim istražiteljima Strahinja Savić, jedan od optuženih za planiranje atentata na “škaljarca” Marka Ljubišu Kana.

Šarac se tog 17. oktobra 2020. godine oko 16.30 sati dovezao svojim blindiranim "mercedesom" u garažu tržnog centra. Vozilo je parkirao na mestu za invalide i ušao u zgradu. Posle nekoliko časova vratio se u garažu i krenuo ka kolima. Lazar mu je tada prišao s leđa i ispalio dva hica u potiljak. Osumnjičeni je imao crvenu jaknu, kačket i hirušku masku.

Lazar Ilić osumnjičen za ubistvo Aleksandra Šarca Foto: 24sedam/Printscreen/Pixabay
 

Pištolj je posle pucnjave bacio u žbunje ispred tržnog centra, gde su ga forenzičari kasnije pronašli. Na njemu su izbrušeni serijski brojevi tako da mu se teško može ući u trag, a na njemu nije bilo nikakvih otisaka. Likvidacija je, kako su utvrdili istražitelji, profesionalno planirana i odrađena.

Aleksandar Šarac je trebalo da bude likvidiran istog dana kad i Lazar Vukićević, ali je on namirisao prevaru i nije se upecao na sliku navodno vezanog Belivuka i na poziv da dođe da “muče Vepra”. Prema onome što se čuje u razgovorima iz kriptovanog telefona, Šarca je u Ustaničkoj ulici trebalo da sačeka pikap.

Realizovali plan B

– Vozi ga ovaj s pikapom pravo u klanicu da muči Vepra. Onda Laza (Lazar Vukićević) dolazi na istu adresu u 8.30, terate i njega da ide da muči Velju – čuje se na snimku.

Dobija pretnje u spuškom zatvoru

Kraljevčanin Lazar Ilić, koji je u Srbiji osumnjičen za ubistvo Aleksandra Šarca, a u Crnoj Gori optužen za pokušaj ubistva Marka Ljubiše Kana, u pritvoru u Spužu, nadomak Podgorice, svakodnevno prima pretnje, saznaje se od izvora bliskog crnogorskim bezbednosnim službama.

Iliću poručuju da se ubije ili će ga ubiti, a nedavno su nepoznate osobe, navodno, pokušale da naude njegovom rođenom bratu i ocu u Kraljevu. Sumnja se da iza pretnji i ucena stoje pripadnici "kavačkog klana" odnosno Radoje Zvicer, ali i članovi njihovog srpskog ogranka iz ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Pošto se prvobitno dogovorio s njima, Šarca je brutalne smrti, barem toga dana, spaslo to što je posumnjao u čitavu priču i odustao od dolaska.

– Znači Šarac se usro, ne sme da dođe. Pazi kad ne veruje ni Kapetanu (Milu Raduloviću), sve vam je jasno – kaže jedan od njih.

24sedam/Goran Sivački/Printscreen/Pixabay
 

Kako se dalje čuje, on se ipak kasnije predomislio i najavio da će se naći u dogovoreno vreme, ali su oni posumnjali da ih “ne namesti” jer je, kako su ga nazivali u snimljenim porukama, ali i u objavama na društvenim mrežama, “Šarac cinkaroš”, pa su tog dana odustali od njegove likvidacije i odmah napravili plan B.

– Onda nemojte da dirate Šarca, ko ga jebe. Šarca batali, pripremi se samo za 8.30, a njega ćemo da oderemo na licu mesta na ulici sutra – kaže jedan od njih.

Lazar Ilić tada je identifikovan kao napadač na osnovu snimaka sigurnosnih kamera, ali i zbog specifičnog hoda. Uhapšen je sa lažnim dokumentima 22. januara u Budvi, zajedno sa svojim sugrađaninom Strahinjom Savićem, gde su planirali likvidaciju Marka Ljubiše Kana, visokopozicioniranog člana "škaljarskog klana" i prijatelja Luke Bojovića.

Policijska potraga je trajala tri meseca, pa je Ilić lociran i uhapšen u trenutku dok su u Kotoru, kao gosti vođe “kavčana” Radoja Zvicera, boravili Belivuk i Miljković.

Pištolj, fotografija i "Skaj"

Kod Kraljevčanina je tada u stanu pronađen pištolj za koji se sumnja da je pripremljen za Kanovu likvidaciju u jednom ugostiteljskom objektu, fotografija Marka Ljubiše Kana, kao i kriptovani telefon sa instaliranom aplikacijom "Skaj", koji mu je služio za komunikaciju sa drugim pripadnicima kriminalne organizacije i za dobijanje uputstava.

Gledali snimak sa Šarčevog rođendana

Veljko Belivuk, Marko Miljković i njihovi najodaniji saradnici napravili su grupu na Skaj aplikaciji pod nazivom "kovid" u kojoj su razmenjivali informacije o onima koje je trebalo da likvidiraju, među kojima su bili i Aleksandar Šarac i Lazar Vukićević, otkrio je istražiteljima svedok-saradnik Bojan Hrvatin.

Kako je ispričao, zloglasnom klanu je u lovu na protivnike iz "škaljarskog klana", pomoglo i to što su iz jednog beogradskog kafića, dobijali snimke sa sigurnosnih kamera, na kojima su zabeleženi izlasci Aleksandra Šarca. Hrvatin je navodno otkrio da im je jednom prilikom menadžer kafića doneo snimak sa rođendana Aleksandra Šarca.

Verodostojnost Savićevog iskaza pred crnogorskim istražiteljima potvrđena je sadržajem komunikacija koje je policija pregledala nakon što im je dao šifru svog kriptovanog telefona. On je, inače, uhapšen pošto se unervozio dok je osmatrao teren da bi omogućio likvidaciju Kana. Primetio ga je Goran Slovinić, kum saradnika nesuđene mete, kome je bio sumnjiv, pa je pao u ruke policiji, gde je odlučio da sve ispriča.

Foto: 24sedam/Printskrin
 

Savić je prilikom iznošenja odbrane kazao da s Ilićem ima višegodišnje poznanstvo i da mu je Ilić prilikom susreta sredinom 2020. godine predao kriptovani telefon, rekavši mu da će za njega morati nešto da odradi kada za to dođe vreme. Policiji je rekao da je prihvatio ponudu, jer je Iliću dugovao 10.000 evra pod kamatom.

Tajne službe pratile su komunikaciju između Radoja Zvicera, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i tako došle do određenih kontakata koji povezuju i Ilića sa njima.

Strahinja Savić je, međutim, kasnije na suđenju, koje još traje, povukao priznanje dato istražiteljima i ispričao da je bio mučen i maltretiran, kao i da je torturu preživeo i Ilić. Obojica su negirala da su pripremali ubistvo Kana, ali i pripadnost bilo kojoj kriminalnoj organizaciji.

Osumnjičeni u crvenoj jakni

Otac Lazara Ilića prijavio je policiji nestanak svog sina nekoliko dana pre nego što je on, kako se sumnja, pucao iz pištolja u glavu Aleksandru Šarcu u podzemnoj garaži TC "Ušće" u Novom Beogradu. Posle pucnjave, sigurnosne kamere snimile su osumnjičenog u crvenoj jakni kako beži iz garaže, a policija je brzo pronašla pištolj sa prigušivačem, koji je ubica bacio. Na pištolju su nađeni biološki tragovi osumnjičenog. 

Ubicu Aleksandra Šarca snimile kamere Printscreen
 

IIlić je, kako su pisali mediji pozivajući se na proverene izvore, tokom razgovora sa istražnim organima, dao detaljne informacije o kriminalnoj grupi, kako funkcioniše, ko su glavni šefovi, kako se organizuju ubistva. On je pružio dragocene podatke o Zviceru, Belivuku i Miljkoviću, ali i o Nikoli Vušoviću Džoniju.

Iz tog razloga se on i našao na meti. Njega žele mrtvog obe strane. Najveća opasnost mu sada preti od "kavčana", jer puno zna, a dosta toga je i ispričao.

Prema određenim saznanjima, Ilić se, pored toga što je osumnjičen za ubistvo Aleksandra Šarca i optužen za pokušaj ubistva Marka Ljubiše Kana, dovodi u vezu sa još najmanje dve likvidacije. U narednom periodu i o tome će se sprovesti istraga.

Lazar Ilić, osumnjičeni da je ubio "Pink pantera" odranije je poznat policiji po mnogobrojnim krivičnim delima. U Ilićevom dosijeu nalaze se krađe, teške krađe, nelegalno držanje oružja, nanošenje lakih povreda, a uglavnom je obijao trafike i krao vozila. Poznat je po tome što je kao maloletnik krao obuću iz dvorišta, a izbo je čoveka zbog svađe oko toga ko će prvi u toalet - podsetio je naš sagovornik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike