Ranko Eskobar ubijen zbog straha od krvne osvete: Sve je počelo od ubistva Luke Žižića

18.03.2023

21:54

0

Prema priči uhapšenog Marka Pjanovića, nalogodavac za ovu likvidaciju je ista osoba koja je naredila ubistvo Luke Žižića u na Novom Beogradu

Ranko Eskobar ubijen zbog straha od krvne osvete: Sve je počelo od ubistva Luke Žižića
Ranko Radošević - Copyright Printscreen/ Mup

Ranko Radošević (54) zvani Ranko Eskobar, ubijen je 9. marta na benziskoj pumpi u Rušnju kada su mu prišla dva maskirana napadača i u njega ispalila sedam metaka, pet u telo i dva u glavu.

Prema priči uhapšenog Marka Pjanovića, nalogodavac za ovu likvidaciju je ista osoba koja je naredila ubistvo Luke Žižića u na Novom Beogradu prošle godine, a navodni motiv u oba napada koji su odrađeni po istom modelu, je strah od krvne osvete.

MUP
 

Kao osumnjičeni da su direktni izvršioci likvidacije Radoševića uhapšeni su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva, inače sugrađanin Žižićevog ubice Stefana M. (24), a kao saučesnici maloletnica (17), Azra Š.(22), državljanka BiH i njen momak Marko Pjanović iz Brčkog.

- Radošević i otac Luke Žižića su obojica rodom iz Nikšića. Kada je Luka ubijen u aprilu prošle godine pretpostavljalo se da je nalogodavac bio u strahu da bi Luka mogao da se sveti zbog neraščišćenih računa iz prošlosti - kaže sagovornik Kurira i dodaje:

- Isti je čovek, tako, naredio i da se otpiše Radošević koji bi mogao da se osveti za Lukino ubistvo. Istraga će dokazati o čemu se tačno radi, ali pretpostavka je i da je isto čovek u Nikšić poslao Uroša N. sa falsikovanim dokumentima, da likvidira Lukinog oca, Mija Žižića.

Uroš N. uhapšen je u Nikšiću, samo četiri meseca posle ubistva Žižića na Novom Beogradu i to tokom rutinske kontrole njegovog vozila.

- Nakon pretresa vozila pronađen je durbin, a sumnja se da ga je oružje tek čekalo na nekoj lokaciji. Uvidom u njegov telefon otkrivena je prepiska sa saradnicima, iz koje proizlazi da je sa saučesnicima planirao Žižićevo ubistvo.

Kontaktirao je i sa Srđanom K., koji je, kako se sumnja, sa Markom Đ. učestvovao u ubistvu Luke Žižića - podseča naš izvor i dodaje:

- Cilj ubistva Mija Žižića navodno je sprečavanje moguće krvne osvete.

Saučesnik priznao

Pored Stefana i Luke, kao saučesnici za ubistvo Radoševića sumnjiče se i maloletnica (17) koja je uhapšena sa njima, državljanka BiH Azra Š.(22) i njen momak Marko Pjanović iz Brčkog.

 

- Pjanović je u nadležnom tužilaštvu Bosne i Hercegovine izjavio da je kriv i da je naručilac njegovog ubistva ista osoba koja je naručila i ubistvo Luke Žižića - podseća izvor i dodaje da je Pjanović priznao i da ga je Azra pozvala da mu javi da treba da se skloni.

Azra je, takođe, priznala da je u Beogradu boravila krajem februra i sve do 7. marta, dva dana pre ubistva Radoševića.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike