Azra je dva dana pre ubistva Ranka Eskobara otišla iz Srbije: Saslušana studentkinja političkih nauka u BiH - ovo je ona pred sudijom

17.03.2023

10:35

0

Autor: M. B.

Azra je rekla da je saznala da je za njom raspisana poternica tek kad je policija u Sarajevu došla po nju na Bjelave

Azra je dva dana pre ubistva Ranka Eskobara otišla iz Srbije: Saslušana studentkinja političkih nauka u BiH - ovo je ona pred sudijom
Azra Š. pred sudijom - Copyright printscreen/Youtube/AvazTv

Azra Š. (22) iz Bosne i Hercegovine, jedna od osumnjičenih za učešće u ubistvu Ranka Radoševića zvanog Ranko Eskobar, pred sudom u toj zemlji rekla je da je u Beogradu bila od kraja februara do 7. marta.

Radošević je dva dana kasnije likvidiran u kafiću na benzinskoj pumpi u beogradskom naselju Rušanj oko 11 sati. Nadzorne kamere su zabeležile napadače obučene u crno, sa hirurškim maskama na licima i kapuljačama na glavama, a za manje od 48 sati u stanu na Novom Beogradu uhapšeni su Stefan Z. i Luka V. kao i maloletnica (17).

Printscreen/Facebook/A.S
Azra Š.

Azra Š. je uhapšena u Sarajevu po poternici Interpola Beograd koja je raspisana za njom i Markom Pjanovićem, takođe državljaninom Bosne i Hercegovine, nakon ubistva Radoševića. 

Azra je studentkinja Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, na smeru Socijalni rad.

Azra je saslušana u sudu u Bosni i Hercegovini i na početku pretresa je rekla da je bila u Beogradu.

Jesam, do 7. marta sam bila u Beogradu - rekla je Azra Š. i potvrdila da je saznala da je za njom raspisana poternica tek kad je policija u Sarajevu došla po nju na Bjelave.

Tražila stan u Višnjičkoj banji

Printscreen/Facebook/A.S
Azra tražila stanu Beogradu

Azra Š. je inače, 5. marta u jednoj Fejsbuk grupi tražila stan.

- Dobar dan svima, da li iko izdaje stan sa odvojenom spavaćom? Poželjna cijena bi bila do 400 evra - napisala je Azra Š.

Advokat Samir Kočo, koji zastupa Azru, rekao je da odbrana traži da predmet ide u redovnu proceduru. S obzirom na ovo izjašnjenje, od pravosudnih organa Srbije biće traženo da podnesu zahtev za ekstradiciju sa svom potrebnom dokumentacijom.

- Ona je vanredni student, upisala je magistarski, ima dve adrese, u Brčkom i u Studentskom domu na Bjelavama, gde je i nađena. I sama je rekla da je boravila u Beogradu, ali videćemo pod kojim okolnostima. Do dostavljanja zahteva za izručenje predlažemo da se pusti i odredi joj se ili kućni pritvor ili mere zabrane. Azra je dete nepovezano bilo s čim i nema nameru da beži. Ona se nije krila - kazao je advokat Kočo.

Printscreen
Osumnjičeni za ubistvo Ranka Eskobara

Azri je u postupku ekstradicije određen pritvor koji će provesti u pritvoru Kazneno - popravnog zavoda u Sarajevu.

Ona se sumnjiči da je u Kraljevu ukrala "golf" i predala ga Luki i Stefanu koji su se njim odvezli do pumpe gde su ubili Radoševića. Ona je sa ličnom kartom ušla i izašla iz Srbije. Maloletnica koja je uhapšena u Beogradu sumnjiči se da je učestvovala u namamljivanju Eskobara.

Uhapšen i Pjanović

MUP
Marko Pjanović

Takođe, u Bijeljini je uhapšen Marko Pjanović, Azrin dečko i navodni vođa navijača Partizana iz Brčkog koji se dovodi u vezu sa učešćem u ubistvu Radoševića, a uhapšena je i osoba D. K. osumnjičena da je pomagala Pjanoviću u skrivanju.

- Pod nadzorom Tužilaštva BiH, a na osnovu naredbe Suda BiH izvršen je pretres jednog stana gde su pronađeni tragovi koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku - navodi se u saopštenju MUP Srpske.

Pjanović je, kako smo ranije pisali, nadležnom tužilaštvu Bosne i Hercegovine izjavio je da je kriv i da je naručilac Radoševićevog ubistva ista osoba koja je naručila i ubistvo Luke Žižića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike