Vrbovali ubice za "kavački klan" u Kraljevu: Ovo su uhapšeni u jučerašnjoj akciji, među njima i devojka

19.04.2023

11:22

0

Autor: Ekipa 24sedam

U akciji su zaplenjene puške, pištolji, panciri...

Vrbovali ubice za "kavački klan" u Kraljevu: Ovo su uhapšeni u jučerašnjoj akciji, među njima i devojka
Copyright Profimedia

U jučerašnjoj akciji MUP i BIA  uhapšeno je šest osoba koje se sumnjiče da su angažovali ubice iz Kraljeva za potrebe vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera i vođa kriminalne grupe "Vračarci" Nikole Vušovića, koji su, kako pišu mediji, naručioci ubistava.

"Novosti" pišu da su uhapšeni Predrag P. (27), Danilo T. (29), Dejan R. (27), Bogdan D. (29), Aleksandra Č. (29), Ognjen D..

Policija je u jučerašnjem saopštenju, sa inicijalima, navela da se P. P. sumnjiči da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok će krivična prijava za ista krivična dela biti podneta protiv još četiri osoba.

B. D., A. Č., D. R. i D. T. uhapšeni su zbog sumnje da su učinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo u pokušaju i dva krivična dela izazivanje opšte opasnosti, dok će protiv još 11 osoba biti podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu za navedena krivična dela. 

- Oni se sumnjiče da su kao članovi dve organizovane kriminalne grupe, kao ogranak kavačkog klana, delovali na teritoriji Srbije i Crne Gore, a policija ih je uhapsila u nastavku akcije iz novembra prethodne godine, kada su uhapšeni pripadnici OKG „vračarci“, a u cilju suzbijanja teških krivičnih dela - saopštio je MUP.

Ptrintscreen/MUP
Nikola Vušović

Prema pisanju "Blica", D. T., je kako se sumnja, pripadnik ili veoma blizak član kriminalne grupe Vračarci. On je ranije osuđivan u Crnoj Gori i Nemačkoj za neovlašćenu proizvodnju narkotika.

Kako se navodi, uhapšeni muškarac D. R. sumnja se da je pripadnik jedne od navijačkih grupa Partizana, a u dosijeu ima više od 30 krivičnih prijava. Za njim je raspisana potraga zbog prinude.

O. D. je spona sa kavčanima i vračarcima, a kako se sumnja, on vrbuje ubice za kavački klan.

Foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija
Radoje Zvicer

U akciji je zaplenjeno 12 pištolja, šest ručnih bombi, jedna automska puška, dva kilograma heroina, oko 2.000 tableta MDM-a, osam kilograma zlata u polugama, pancirni prsluci i GPS ometači.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike