Kavčani se pregrupisali uprkos hapšenjima i poternicama: Za 8 meseci izvršili 4 spektakularne likvidacij!e! Minja, Goran, Jovica i Ranko

10.03.2023

20:45

1

Autor: Ekipa 24sedam

Četvorica "škaljaraca" ubijena su po istom "receptu" - pred brojnim očevicima

Kavčani se pregrupisali uprkos hapšenjima i poternicama: Za 8 meseci izvršili 4 spektakularne likvidacij!e! Minja, Goran, Jovica i Ranko
Copyright Profimedia

Četvorica pripadnika crnogorskog "škaljarskog klana" ubijena su poslednjih osam meseci u različitim državama, od kojih se poslednje dogodilo u četvrtak u sred dana na benzinskoj pumpi u Beogradu. "Kavački klan" primio je nekoliko "udaraca" u poslednjem periodu, imajući u vidu hapšenje visokopozicioniranih članova, Zdravka Perunovića i Radoja Živkovića Žutog nakon ubistva Jovana Vukotića u Turskoj kao i hapšenje beogradskog ogranka klana, grupe Belivuk-Miljković, te se nakon jučerašnje likvidacije Ranka Eskobara klan "pregrupisan"?

Što se tiče vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer nalazi se u bekstvu, dok se Slobodanu Kašćelanu sudi u Crnoj Gori za više krivičnih dela. Protiv dvojice visokopozicioniranih pripadnika nedavno je podignuta optužnica zbog ubistva šefa suparničkog klana u Šišliju u Istanbulu.

Takođe, beogradski ogranak ovog klana, Belivukova i Miljkovićeva grupa od 30 osoba, iza rešetaka je od 2021. godine i u toku im je suđenje za sedam ubistava.

Četvorica "škaljaraca" ubijena su od juna prošle godine i to praktično po istom "receptu" - pred brojnim očevicima. 

Eskobar ubijen dok je pio kafu

Ranko Radošević zvani Ranko Eskobar ubijen je 9. marta u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju, gde je svakodnevno pio kafu, pred većim brojem očevidaca.

Očevici su ispričali da mu je napadač prišao i upucao jednom, nakon što je pao na pod, a da je potom nastavio sa rafalima. Napadač i njegov saučesnik bili su obučeni u crno, sa kapuljačama na glavama i hirurškim maskama na licu.

Iste večeri je objavljen i snimak bezbednosnih kamera na kojem se vide osumnjičeni kako nakon likvidacije beže sa lica mesta. Policija za njima traga.

Ubrzo je u Ulici Jedanaeste krajiške divizije pronađen zapaljeni automobil sa ukradenim tablicama. Takođe, pojavila se informacija i da je sa ovom likvidacijom povezan automobil koji je bez tablica i sa polupanim staklima pronađen u okolini Požarevca.

Ranko Eskobar bio je najbliži saradnik Radomira Bobana Baćovića, novog vođe "škaljaraca", posle ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu.

"Škaljarski klan" obezglavljen u Istanbulu

Jovan Vukotić ubijen je 8. septebra prošle godine u Istanbulu. Na njega su dvojica muškaraca na motoru pucala dok je bio u automobilu sa vozačem, trudnom nevenčanom suprugom Mašom M. i njihovim detetom. 

Ubrzo je usledilo hapšenje grupe osumnjičenih turskih i crnogorskih državljana, među kojima su i visokopozicionirani "kavčani" Zdravko Perunović i Radoje Živković Žuti.

Nedavno je protiv 16 osumnjičenih podignuta optužnica, u kojoj se između ostalog navodi da su Vukotića pratili četiri meseca, da su mu GPS uređaje za praćenje stavili u automobil, kao i da je Žuti kretanje njegovog vozila pratio sa mobilnog telefona.

Takođe se navodi i da je jedna osoba čiji identitet nije utvrđen tokom istrage, slala ubicama slike Vukotića kako umire.

Vlaović ubijen pred devojkom

Goran Vlaović, koji je bio označen kao desna ruka vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića,  likvidiran je na Pagu u Hrvatskoj kada se sa devojkom, bivšom misicom Draganom Banić vraćao iz noćnog kluba 25. avgusta prošle godine.

Na snimcima bezbednosne kamere se vidi da je ubica Vlaoviću prišao s leđa i, držeći pištolj u levoj ruci, iz neposredne blizine ispalio metak Vlaoviću u vrat. Takođe je snimljen i trenutak kada se ubica nakratko vraća do pokošenog tela žrtve da vidi da li je odradio posao do kraja, kao i da je uništio telefon nakon zločina, udarajući ga o kamen.

Tanjug/HINA/ Zvonko Kucelin
Duško Tanasković

Nakon samo deset minuta uhapšen je Kragujevčanin Duško Tanasković i protiv njega je početkom prošlog meseca zbog ovog ubistva hrvatsko Državno tužilaštvo podiglo optužnicu. Njemu će se za ovo ubistvo po svemu sudeći suditi u Zadru, iako je Crna Gora tražila njegovo izručenje.

Crna Gora ga potražuje zbog učešća u ubistvu Milića Minje Šakovića koje se dogodilo tri meseca ranije u Budvi.

24sedam
Dragana Banić

Hrvatski mediji su preneli da je Tanasković priznao krivicu, kao i da je jedan od dokaza protiv njega i snimak sa nadzorne kamere. On nije otkrio motiv ubistva, ali se ono dovodilo sa ratom dva zaraćena crnogorska klana.

Šaković ubijen dok je večerao

Milić Minja Šaković likvidiran je 17. juna prošle godine malo pre ponoći, na terasi budvanskog kafića "Korkovado", dok je večerao sa prijateljima.

Napadač je prvo ispalio tri hica Šakoviću u glavu, a potom još dva kada je pao na pločnik.

Crnogorski mediji su preneli da su Šakovićevi prijatelji nakon likvidacije ispričali policiji kako su videli sumnjivog muškarca koji je prošao pored njih ka Starom gradu, kao i da je jedan od njih Šakovića na njega upozorio, međutim on nije reagovao na upozorenje prijatelja već je nastavio das večera. Naveli su da se ubrzo ponovo pojavio isti sumnjivi muškarac i da je prijatelj  Šakovića upozorio rečima: "Ovaj je sumnjiv, pogledaj ga" na šta Šaković ponovo nije reagovao.

Muškarac s belim kačketom ubrzano je prišao njihovom stolu i s udaljenosti od pola metra pucao u potiljak Šakoviću.

Osim gorepomenutog Tanaskovića, za njegovu likvidaciju se sumnjiči i Luka P. iz Beograda, za kojim se i dalje traga.

Tanasković je 25. maja prešao granicu Crne Gore, a četiri dana kasnije u Budvi iznajmio stan iz kog je visokopozicioniranog člana "škaljarskog klana" nadzirao zajedno sa Lukom P. Kupio je i hranu za njih dvojicu, kao i električni trotinet koji su koristili dok su pripremali likvidaciju. 

Crnogorski mediji su naveli da njih dvojica ne mogu da se dovedu u direktnu vezu sa ubijen, pa istražitelji sumnjaju da ih je angažovao suparnički klan.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike