"Vračarac" Drakula pred sudom u maju: Belivukovu žrtvu pokušao da raznese bombom, pominjan u trovanju cijanidom ubijenog vođe "škaljaraca"

03.04.2023

23:10

0

Autor: Mi. S.

Optuženi Marko Drakula na prethodnom suđenju rekao da u ovoj fazi postupka ne želi da iznosi odbranu

"Vračarac" Drakula pred sudom u maju: Belivukovu žrtvu pokušao da raznese bombom, pominjan u trovanju cijanidom ubijenog vođe "škaljaraca"
Hapšenje pripadnika "vračarske grupe": Ilustracija - Copyright Mup

Suđenje Marku Drakuli, pripadniku "vračarske grupe", za pokušaj teškog ubistva Lazara Vukićevića na Vračaru 7. oktobra 2019. godine, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu, jer je sudija bolesna. Sledeći pretres zakazan je za sredinu maja.

Drakula je u sud doveden iz pritvora, a došla su i četiri svedoka, koja je danas trebalo da budu saslušana. Optuženi je na prethodnom ročištu rekao da u ovoj fazi postupka ne želi da iznosi odbranu.

On je optužen da je pod Vukićevićev automobil marke "porše" postavio i aktivirao eksploziv, ali je detonacija žrtvu odbacila, pa je Lazar lakše povređen. Vukićevića je u oktobru 2020. godine ubila kriminalna grupa Veljka Belivuka u kući u Ritopeku.

Za Marka Drakulu javnost je prvi put čula posle hapšenja grupe mladića koja se sumnjičila da je nameravala da u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu otruje cijanidom vođu "škaljarskog klana" Jovana Vukotića. Sumnjalo se da su oni obučeni u policajce presreli automobil u kom je bila Vukotićeva nevenčana supruga. Vukotić je, da podsetimo, ubijen 8. septembra prošle godine u Istanbulu u Turskoj.

Optužnica protiv osumnjičenih za pokušaj trovanja Vukotića, među kojim je i Drakula, nikad nije stupila na pravnu snagu, pa se njima nije ni sudilo.

Tužilaštvo za organizovani kriminal, da podsetimo. pokrenulo je istragu protiv "vračarske grupe" zbog sumnje da su učestvovali u tri likvidaije i pet pokušaja ubistava od 2019. do 2022. godine.

Marko Drakula je, inače, sin Nebojše Drakule, frontmena grtupe "Direktori".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike